Sale Đorđević dugo nije dobio ovakav šamar: Šokantan poraz Bajerna u Evrokupu! (VIDEO)

Bavarci ispustili 23 razlike protiv Darušafake, primili trojku u poslednjoj sekundi

Dugo će Sale Đorđević pamtiti gostovanje u Istanbulu Darušafaki, njegov Bajern je bio na putu da nanese težak poraz ekipi Dejvida Blata, a onda...

... a onda - šok!

>>> Moćni Obradović na pobedu od finala Evrokupa!

Darušafaka je režirala jedan od najvećih preokreta koji smo videli u poslednje vreme, pobedila u dramatičnom finišu i povela 1:0 u polufinalnoj seriji Evrokupa koja se igra na dve pobede - 76:74.

Sve je išlao kao po loju za goste, od starta su krenuli da zatrpavaju koš zbunjenih igrača domaćeg tima kojima ništa nije polazilo od ruke. Na semaforu je u četvrtom minutu stajalo 0:8, u šestom 2:15, na kraju prve deonice razlika je bila 11:25...

Sredinom drugog perioda popela se na velikih 18 (20:38), pred kraj je otišla na maksimalnih 23 porena (24:47), pa je malo ko u tom trenutku verovao u veleobrt do tada potpuno indisponiranog turskog tima, međutim...

Trojka Skotija Vilbekina za "-15", pa još jedna u poslednjoj sekundi poluvremena, e ta je bila izuzetno bitna za adrenalin, samo su najavile najjači udar na nemački tim u nastavku. Po istom receptu - trojkama, legija stranaca u dresu turskog sastava je odigrala kao u transu treću četvrtinu, taj deo igre je završen sa 28:16, i tada je bilo jasno šta se sprema u završnoj četvrtini.

Gosti, kojima je tada već ozbiljno "ušla voda u uši", pokušavali su da obuzdaju razigranog protivnika, no kako je vreme odmicalo, tako se sve više topio minus, a meč je ušao u dramatičnu završnicu.

Bajern je imao vođstvo bukvalno 39 minuta i 59 sekundi - ali onaj jedan sekund, najvažniji, bio je trenutak kada je Stenton Kid pogodio trojku, za prvo i jedino vođstvo na utakmici turskog tima - za pobedu!

U preostalom vremenu, ono malo što je ostalo da se organizuje napada - bukvalno samo da se šutne, Kaningemov šut je bio neprecizan.

Centralna figura meča bio je Vilbekin sa 24 poena (11/13 sa penala), 18 je ubacio Majkl Erik, a Džažuan Džonson 15.

Kod Bajerna, kaningem je išao do 20, Reding je postigao 15, Buker 12...

Stefan Jović je meč završuo sa 6 poena, a Lučić je upisao poen više.

Naredni meč igra se za tri dana kada će Bajern biti domaćin.

(Telegraf.rs)