Klipersi koče Teodosića i Bobija, Jokić odlučio da ne igra: Đorđević otkrio probleme pred bitne duele kvalifikacija!

Selektor košarkaša Srbije otkrio kakve su šanse da pojedini naši NBA igrači zaigraju za Srbiju u kvalifikacijama

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević otkrio je u razgovoru za Žurnal kakva je situacija sa NBA košarkašima Srbije koji su pozvani za kvalifikacije.

Srbija ima dve važne utakmice u septembarskim kvalifikacijama za Mundobasket. Nacionalni tim će se okupiti 2. septembra 2018. u Beogradu i početi pripreme za utakmicu sa Grčkom 13. septembra u Iraklionu i meč sa Estonijom 16. septembra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

U petom „prozoru“ Srbija gostuje Izraelu 30. novembra 2018, pa dočekuje Grčku 3. decembra 2018, dok u okviru „šestog“ poslednjeg prozora kvalifikacija za SP 2019 u Kini 21. februara 2019. gostuje Estoniji, da bi tri dana kasnije naša reprezentacija dočekala Izrael.

- Obavljeni su razgovori sa svim igračima sa spiska od 24, njihovim menadžerima,trenerima. U utorak imam razgovor sa generalnim menadžerom LA Klipersa posle kojeg ću imati čistu situaciju sa Milošem Teodosićem i Bobanom Marjanovićem i njihovim statusom, da li dolaze ili ne. - kaže Đorđević za Sportski žurnal.

On je istakao da će od srede skratiti spisak na 16 imena

- Teodosić i Marjanović su otputovali u LA da ih pogledaju klupski doktori i da bi se uverili u njihovo trenutno zdravstveno stanje. U ponedeljak će trenirati i nakon toga će doneti odluku. Klipersi su zabrinuti, jer je Teodosić propustio veći deo sezone zbog povrede i zato mi je predočeno da žele da postepeno ulaze u ritam, a ne da naglo uđu u pripreme i takmičarski ritam koji traže kvalifikacije.

Selektor je istakao da se čuo sa kapitenom Srbije

- Teodosić mi je u razgovoru rekao da je trenirao baš jako da se oseća spremnim i da je zdrav - rekao je Đorđević i na kraju poentirao:

- Dogovor sa Klipersima mora da zadovolji i našu stranu.Ako Teodosić i Marjanović dobiju zeleno svetlo da se priključe dva tri dana pre utakmice pitanje je koliko je funkcionalno da se uključuju a ne bi bilo fer ni prema drugim reprezentativcima - rekao je Đorđević, a na pitanje o Nikoli Jokiću smo je kratko rekao:

- Odlučio je da ne igra - rekao je Đorđević.

Što se tiče ostale dvojice NBA igrača Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice oni nisu sporni i igrače za Srbiju.

Tabela grupe L

1. Nemačka 6 6 0 12

2. Grčka 6 6 0 12

3. Srbija 6 4 2 10

4. Izrael 6 3 3 9

5. Gruzija 6 2 4 8

6. Estonija 6 2 4 8

VIDEO: Novak dobio konkurenciju - Bobi Marjanović uzeo reket u ruke

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)