Džo Reglend: U nama je probuđena agresija zbog ubistva Marka Ivkovića, ovo je najbolja atmosfera gde sam igrao (VIDEO)

Amerikanac vrlo emotivno doživeo meč sa Tucima, svestan koliko je pbeda značila navijačima

Džo Reglend je dirigovao igrom Zvezde na visokom nivou, sa 21 poenom (4as) dao još jedan značajan doprinos pobedi, najubedljivijoj ove sezone protiv Galatasaraja, u meču od posebne važnosti za navijače crveno-belih.

Svestan je bio Amerikanac specifičnosti duela sa turskim timom, zna šta se dogodilo pre četri godine u Istanbulu, poznata mu j tragična sudbina Marka Ivkovića Jagode čije je ime neprestano skandirao "Pionir".

Na pitanje novinara posle meča, da li zna šta se desilo pre četiri godine u Istanbulu, nije ni sačekao da završe, Amerikanac je potvrdno klimao glavom.

- Da, znam, znam... - govorio je.

Da li vas je to dodatno motvisalo ili ste imali dodatni pritisak, upitan je Regland, pa rekao na to:

- To nam je dalo dodatnu agresiju, da pobedimo za navijače, za njihov gubitak. Da im pokažemo da nećemo posustati, da ćemo se boriti sve vreme.

Delije su od prve sekunde bile ekstremno glasne, prvi put ove sezone u tolikom broju, što je prizor koji Reglend želi stalno da viđa.

- Znao sam da će biti tako, ali nadao sam se i da ćemo mi dole krenuti u tom ritmu, da ispratimo huk sa tribina. Da damo prve poene i uključimo navijače u meč još više. Sve je savršeno proteklo večeras.

Koliko ti ovakav ambijent lično znači?

- Definitivno je dobro biti deo ovakve atmosfere, igrao sam i ranje utakmice u slinom ambijentu, ali davno.

Da li je možda ovo najbolja atmosfera pred kojom si igrao?

- Sigurno, najbolja u kojoj sam igrao, nadam se da će i dalje da dolaze da nas ovako podržavaju

(D. U.)