Nogiran čovek koji je uništio karijeru Darku Miličiću: Leri Braun dobio otkaz posle italijanske katastrofe! (VIDEO)

Nije bilo druge opcije

Čuveni košarkaški trener Leri Braun više nije trener italijanskog FIAT-a iz Torina, preneo je Sportando.

Torino je pod vođstvom 78-godišnjeg stručnjaka iz SAD zabeležio samo pet pobeda na 24 meča, a nekadašnjeg NBA šampiona je publika u Torinu ispratila zvižducima posle poraza od Avelina.

Na klupi će ga naslediti dosadašnji pomoćnik Paolo Albijati, a iza Brauna je prilično neslavan bilans, ima 4-8 u Seriji A, a u Evrokupu je zabeležio 0-10.

Inače, Braun je tokom trenerske karijere u NBA ligi predvodio Denver, Nju Džersi, San Antonio, LA Kliperse, Indijanu, Filadelfiju, Detroit, Njujork i Šarlot.

Sa Pistonsima je osvojio šampionski prsten 2004. godine, a za najboljeg trenera u NBA ligi je proglašen tri godine ranije. Takođe, poznato je da nije imao dobar odnos sa Darkom Miličićem i da nije vičan radu sa mlađim igračima, što se upravo odrazilo na karijeru nekada najboljeg srpskog pika na draftu.

- Braun je čovek koji ništa ne razume. Ne može da shvati kakav je ko igrač. Kad bih pogodio šut on bi me kritikovao, što sam šutirao uopšte. To mi je odvuklo pažnju, bio sam frustriran i zabrinut. Gluposti su me preokupirale, zanemario sam treninge i prestao da napredujem -  rekao je svojevremeno Miličić o ovome.

(Telegraf.rs)