Da li Đorđević "između redova" najavljuje Jokića u timu za Mundobasket? Zašto Srbija ne bi mogla da pobedi Amerikance?!

Selektor Orlova smatra da će se sigurno jednog dana desiti da "Drim tim" izgubi utakmicu

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević dao je intervju za Al Džaziru nedavno, u kome je pričao o ciljevima Orlova u 2019. godini, gde je pre svega glavni cilj pobediti jednu od preostale dve utakmice u kvalifikacijama i obezbediti Mundobasket, a tamo je cilj medalja.

Đorđević ističe da će cilj na Mundobasketu biti medalja, kao i uvek od kako je on preuzeo selektorsku dužnost.

- Od početka mog rada sa reprezentacijom Srbije govorim da je naša dužnost da idemo na medalju. Tako je i sada, mada će konkurencija na SP-u u Kini biti izuzetno snažna. Na četiri velika takmičenja, na kojima sam obavljao selektorsku funkciju osvojili smo tri srebra i četvrto mesto na Evrobasketu 2015, pa s razlogom mogu biti optimista.

Nikola Jokić je trenutno jedan od najboljih igrača NBA lige; Foto: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Selektor je opitimista i u slučaju eventualnog duela sa Amerikancima.

- Mislim da može neko da ih pobedi, doći će taj dan sigurno. Moje obraćanje našim reprezentativcima je bilo ovako: ‘Neko će pobediti Amerikance. Zašto to ne bi bila Srbija?’. Sve je rečeno vrlo jasno gde moja razmišljanja idu - zaključio je Đorđević.

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. septembra i biće igrano u osam kineskih gradova.

Nema sumnje da bi Srbija sa Nikolom Jokićem u timu bila konkurentnija za eventualni duel sa "drim timom". Možda je selektor "između redova" hteo da nam poruči da je optimista i povodom toga da će Jokić igrati za reprezentaciju, nakon što je prethodne dve godine propustio reprezentativne aktivnosti.

VIDEO: Andrea Trinkijeri crta legendarnu trojku Saše Đorđevića i objašnjava kretanje igrača

(Telegraf.rs)