Partizanove kalkulacije za proboj u nokaut fazu: Ritas mora pasti, u Berlinu može ključati

Trijumf protiv Monaka Partizanu odškrinuo vrata naredne faze Evrokupa. Naredna utakmica u "Pioniru" ključna

Partizanu je pobeda protiv Monaka bila jedna od najznačajnijih evropskih poslednjih godina, logično, jer su njome crno-beli ostali u trci za plasmanom u četvrtfinale Evrokupa.

Uspeli su igrači Andree Trinkijerija da pobiju prognoze, savladaju favorita na njegovom terenu, revanširaju mu se, doduše ne u punoj meri, s obzirom na to da Francuzi imaju bolji međusobni skor zbog ubedljivije pobede u Beogradu.

Kako bilo, pamti se pobeda u Kneževini koja Partizan stavlja u vrlo povoljnu poziciju pred poslednja dva kola grupe u kojoj su još Ritas i Alba.

Nemci su trenutno lideri sa učinkom 3-1, Monako i Partizan imaju 2-2, Litvanci sa 1-3 "drže fenjer", ali i dalje su i gri za prolaz u dalji tok takmičenja.

Peto kolo može rešiti neku od dilema: Partizan ima "Win Win" situaciju protiv Ritasa sa kojim igra 30. januara - pobedom bi direktno izbacio Litvance iz trke i sa pozitivnim učinkom čekao meč odluke u Berlinu sa Albom.

Andrea Trinkijeri na utakmici Evrokupa Foto: MN Press

Dan pre meča Partizana i Ritasa, u Monaku će gostovati Alba, koja bi u slučaju trijumfa i u tom meču obezbedila plasman dalje, a u slučaju poraza ušla u egal sa Partizanom i Monakom sa učinkom 3-2 pred poslednje kolo. Sve to pod uslovom da, naravno, i crno-beli savladaju Ritas.

U takvom scenariju, poslednje kolo bi dovelo dramatiku do vrhunca: Monako tad gostuje Ritasu (otpisanom u slučaju da izgubi od Partizana), a crno-beli Albi sa imperativom pobede u direktnom okršaju za prolaz dalje.

Najidealniji scenario po Partizan bio bi, uz pobedu nad Ritasom, i trijumf Albe nad Monakom, pa bi sa Berlincima, koje su savladali u Beogradu, u poslednjem kolu igrali za prvo mesto.

Važan za poredak u vrhu grupe biće i duel Ritasa i Monaka, gde bi neuspeh eliminisao Francuze iz konkurencije za jedno od prva dva mesta u grupi.

Po "staroj narodnoj" da je "lopta okrugla", do kraja je moguć svaki ishod u svakoj od četiri preostale utakmice, pa bi tako Partizanov put najviše zakomplikovao poraz od Litvanaca - u tom slučaju ni trijumf u Berlinu ne bi bio garant da se zauzme jedno od prva dva mesta u grupi.

Preostale utakmice

5. kolo - 29/30. januar

Monako - Alba

Partizan - Ritas

6. kolo - 5/6. februar

Alba - Partizan

Ritas - Monako

Izuzetno važan meč Zvezda igra večeras u Pioniru protiv Valensije. Ako želi u četvrtfinale Evrokupa praktično mora da pobedi, a kvota da će tako biti je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Valensija.

Ishod meča Zvezda - Valensija umnogome će zavisiti od učinka najefikasnijeg igrača crveno-belih Džoa Reglanda. A kvota da će Amerikanac dati više od 13,5 poena je 1,85. Pogledajte margine kladionice MOZZART na poene igrača u meču Zvezda - Valensija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)