Željko Obradović je veliki kao Fil Džekson, Pet Rajli, kao svi oni! Trener Panatinaikosa pohvalio srpsku legendu

Velika pohvala za Žoca

Pet Rajli je prvo kao trener, a onda skorijih godina i kao menadžer osvojio sedam NBA titula, Fil Džekson je kao trener sa Bulsima i Lejkersima poosvajao ukupno 11 prstenova, a mnogi se u Evropi i dalje pitaju kako bi Željko Obradović prošao u NBA.

Svi znamo za njegove trofejne godine sa Panatinaikosom (pet Evroliga), činjenicu da je osvojio isto takmičenje i sa Partizanom, Realom, Huventudom i Fenerbahčeom, te da trofeja ima kao "salate"

Ako se nešto drastično ne zaokrene, uvek ćemo se pitati kako bi se Žoc "merio" sa ostalim trenerskim NBA velikanima, ali trener Panatinaikosa Rik Pitino misli da ima odgovor na to pitanje.

- Moji timovi su igrali protiv mnogih trenera, velikih koledž imena i sada protiv Željka Obradovića. Njega smeštam tamo gde su najveći. Bilo da je Pet Rajli, Fil Džekson, Kouč Kej (Majk Kžiževski). On je dobar kao svi oni, jer sve što njegovi timovi rade je jasna osnova košarke. To je ono što trenera čini velikim - rekao je Pitino za Evroliga TV

Obradović zbog svojih dostignuća još i pre šezdesete godine života nosi epitet najvećeg evropskog trenera svih vremena jer pored Evroliga ima i pet Saporta kupova i više titula u domaćim prvenstvima.

VIDEO - Željko Obradović dočekan gromoglasnim aplauzom u Podgorici

(Telegraf.rs)