Igrao je u Pioniru protiv Zvezde, zatrpavao koš Reala i Unikahe, sada bi mogao da ostane u Beogradu! Kej Si Rivers dosta donosi "na sto" (VIDEO)

Rivers je stigao u Beograd po potpis sa Crvenom zvezdom, evo šta bi od njega moglo da se očekuje

Zvezda bi sa Riversom trebalo da dobije dobrog šutera koji iza sebe već ima bogato evroligaško iskustvo i jednu osvojenu EL titulu sa Real Madridom 2015. godine. U Evropi je već deset godina i poznaje sistem i način igre, a osvajao je i nacionalna prvenstva sa Real Madridom i Panatinaikosom.

Od igračkih karakteristika, snalazi se u "spot ap" situacijama, kada treba da izađe iz bloka i samo šutne, a ume da prepozna i momente kada treba da utrči i potraži poene u reketu iz polaganja na obruču.

Levroruk je zbog čega često može da pravi probleme defanzivcima, a pošto može da se podigne na šut za tri poena i sa deset metara, utoliko je nezgodniji jer može da razbije zonu.

Skoro sto kilograma kilograma telesne mase su pogodni i za povremene igre na niskom postu u guranju sa protivničkim bekovima i krilima. Kej Si Rivers je prošle sezone najbolje odigrao protiv Unikahe i Real Madrida u Evroligi.

Tada je svom bivšem klubu ubacio 20 poena, a ekipi iz Malage 24. Dvadeset poena je ubacio i Olimpiji iz Milana tokom sezone 2017/2018 kada je prosečno imao osam i po poena u Evroligi.

Nije preveliki potrošač lopti, mada je često umeo da više šutira spolja nego za dva poena. U Evroligi je deveti po broju postignutih trojki tokom regularnog dela sezone (53) i deveti u ukradenim loptama (33).

Taj segment njegove igre bi mogao da očvrsne ekipu kojoj trenutno na krilu nedostaje Branko Lazić, Zvezdin kapiten i glavni defanzivac. Rivers koristi trenutke kada protivnički igrač pogleda u drugu stranu da mu tada skine loptu i kontru istrči do kraja.

VIDEO - Crveno-beli dobili "opakog" šutera

(Telegraf.rs)