Kajriju okršaj sa bivšim mentorom, Seltiksima klasik NBA titana! (VIDEO)

Lejkersi definitivno odustali od ove sezone

Košarkaši Boston Seltiksa lako su izašli na kraj sa Los Anđeles Lejkersima u noći između subote i nedelje 120:107, dok je Igor Kokoškov sa Finiks Sansima izgubio od Portland Trejlblejzersa 127:120. Milvoki Baksi su nastavili da dominiraju ligom, a Bruklin da pravi dobre rezultate.

Kajri Irving je bio posebno raspoložen protiv svog nekadašnjeg mentora Lebrona Džejmsa sa 30 poena (sedam skokova, pet asistencija), a podrška su mu bili Markus Moris sa 16 i Gordon Hejvord sa 15 poena.

Lejkersima nije bio dovoljan tripl-dabl Džejmsa od 30 poena, 12 asistencija i deset skokova, a kod Lejkersa su bili dobri još i Moric Vagner sa 22 i Džej Vilijams sa 18 poena. Jezeraši su držali priključak do sredine druge četvrtine, solidno su se branili i lopta je išla lepo u napadu.

Od drugog poluvremena, Seltiksi počinju da pokazuju kvalitet i uspevaju da stvore prednost koja im je donela pobedu.

Lejkersima je ovo peti uzastopni poraz, sve je krenulo naopako od decembra kada se Džejms povredio, a samo se nastavilo glasinama u vezi sa trejdom Entonija Dejvisa. S druge strane, Seltiksi za sada ne ispunjavaju sva očekivanja sa početka sezone, ali su u plejof zoni.

A u plejof zoni i to na prvom mestu NBA lige po broju pobeda su i Milvoki Baksi koji su iznenadili sve ove sezone. U noći između subote i nedelje pobedili su Šarlot Hornetse sa 131:114 uz tripl-dabl Janisa Adetokumba od 26 poena, 10 skokova i 13 asistencija.

Bruk Lopez ga je pratio u stopu sa 25 poena i osam skokova, a po 18 su imali Nikola Mirotić i Malkolm Brogdon.

Kemba Voker je jedini koji je u Hornetsima prebacio 20 poena i imao je 25 uz četiri asistencije. Frenk Kaminski je imao 16, a Majls Bridžis 15.

Šarlot je dobro krenuo i na startu druge četvrtine imao i +10 posle odbojke Bridžisa za 34:24. Stršljenovi su koji minut kasnije posle polaganja Kodija Zelera imali i maksimalnih 14 poena prednosti, ali je tada krenuo preokret Milvokija.

Treća četvrtina je protekla u ravnopravnoj borbi i kvalitetnu rolu je odigrao Lopez čijim je slobodnim bacanjima Milvoki preokrenuo na 78:77, posle čega su Baksi čuvali prednost do kraja. Hornetsi im nisu dozvoljavali da se odlepe do sedam, osam minuta pred kraj, ali je dublji roster Baksa ipak došao do izražaja.

Ako se izuzme triler završnica Vašingtona i Minesote gde je Bredli Bil pogodio trojku za produžetak (Minesota pobedila 135:130), najzanimljviije je bilo i u duelu Atlante i Bruklin Netsa.

Atlanta je uspela da prokocka prednost od pet poena u poslednja dva minuta utakmice koju će sa linije penala zapečatiti šampion u šutiranju trojki Džo Heris.

Na dva i po minuta do kraja Atlanta je vodila 109:104 kada je Džeret Alen položio loptu u koš, a Dianđelo Rasel pogodio trojku posle čega je Atlanta pala i izgubila.

Najefikasniji je u Bruklinu bio Spenser Dinvidi sa 23 poena, a na suprotnoj strani Džon Kolins sa 33.

Pobedili su i Portland Trejlblejzersi kojima je Finiks bio nešto tvrđi orah nego što se očekivalo, s obzirom na to da Sansi ove sezone tenkuju i spremaju se za novi draft i verovatno Zajona Vilijamsona.

Najefikasniji je kod pobednika bio Si Džej Mekolum sa 26 poena, a u Finiksu prošlogodišnji prvi pik Deandre Ejton sa 21 poenom i osam skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO -Telegraf u gostima kod Krstića: Od početaka u Mašincu do Garneta, Šeka i nazad do Ratine i Kraljeva

(Telegraf.rs)