Ražnatović za Telegraf: Najvatreniji navijači ne dolaze pa domaći teren nije prednost, nikad teža prognoza ko će pobediti (VIDEO)

Svi imaju jednake izglede da osvoje prsten, osim možda Cedevite

Poznati košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović kratko je analizirao završnicu ABA lige i mogući ishod polufinala između Zvezde i Partizana i kaže da nikad nije bilo teže odrediti pobednika.

- Generalno sam poznat kao neko ko jako loše prognozira zbog viška informacija koje imam, a ne pamtim da je za neku utakmicu kao za ovu ovako teško bilo dati prognoze. Šanse su zaista 50-50 - rekao je za Telegraf Miško Ražnatović.

U drugom polufinalu u kom se sastaju Cedevita i Budućnost, favorit je po njegovom mišljenju nešto izraženiji.

Igrači Zvezde slave pobedu u prvoj utakmici 106:101, Foto: MN Press

- Takođe smatram da, ako bilo koja od ovih ekipa bude igrala finale sa Budućnošću, s obzirom na to da verujem da će Budućnost igrati finale, a ne Cedevita, situacija će biti potpuno identična. Potpuno jednake šanse će imati - kaže Ražnatović i nastavlja:

Pokazalo se da domaći teren u ABA ligi i nije tako velika prednost jer u prethodne tri godine, dvaput ekipa koja je bila prva nije uzela trofej.

Miodrag Ražnatović na utakmici, Foto: MN Press

Sada domaći teren ima Zvezda gde u poslednje vreme publike nije bilo previše i oni najvatreniji navijači ne dolaze.

Tako da, gubi se ta prednost domaćeg terena, a o prednosti domaćeg terena Cedevite je iluzorno govoriti.

Ta neka prednost na papiru, ne predstavlja jezičak na vagi koji bi trebao da prevagne. Samo se nadam da će sve proteći u najboljem redu i sportski, a pobediće najbolji - objašnjava Miško.

Crno-beli veruju da su mogli bolje, Foto: MN Press

Prema njegovim rečima, Džok Lendejl je u jako dobroj formi, a slično je i sa Ognjenom Jaramazom, koga Ražnatović opisuje kao veoma hladnokrvnog. Kada je reč o igračima Zvezde, prevagu može da donese Kej Si Rivers, a adut je i fizička snaga Majkla Odža.

Ražnatovića raduje i njegov igrač koji je ove sezone proglašen za MVP-ja sezone u ABA ligi, Goga Bitadze.

- Naravno, ali to je očekivano. Ja sam pred početak sezone drugarima u šali rekao da je najveći fiks ove godine na kladionici da će on biti MVP.

Statistički su možda jedan ili dvojica igrača imali bolji omer indeksnih poena, ali već dugo se u najozbiljnijim takmičenjima, kao što je Evroliga, MVP ne meri samo matematički nego je to jednostavno ceo utisak.

Ražnatović sa kapitenom Zvezde Brankom Lazićem, Foto: MN Press

- Mislim da je Goga to zaslužio. U prvom delu sezone je jedan mladi tim doveo na skor 7-4, a nakon toga je to nastavio u jednom velikom timu.

On je nastavak tih nekih dijamanata iz ABA lige. Bogdan Bogdanović, Jokić, Šarić, Žižić. To je nešto što ovu ligu čini drugačijom i većom od drugih liga u Evropi - zaključio je Ražnatović.

Inače, Zvezda je u prvom polufinalnom meču pobedila Partizan 106:101 nakon produžetaka, najefikasniji je kod pobednika bio Bili Beron sa 23 poena, ali su svi saglasni da su preokret Zvezde pokrenuli Filip Čović, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac.

VIDEO - Najluđi ABA derbi pripao Zvezdi, a ovo su najbolji momenti sa utakmice

(M.Ljubisavljević)