Trinkijeri o povredi Veličkovića: Doktori rade 24 sata da ga oporave, čekamo, ne znam... (VIDEO)

Povreda kapitena Partizana najveća briga italijanskog trnera pred revanš polufinala ABA lige sa Zvezdom

Vreme nije saveznik Partizana i Novice Veličkovića, a meč sa Zvezdom, drugi u seriji ABA polufinala, se približio. Ostalo je još manje od jednog dana da se sanira povreda kapitena crno-belih koju "vuče" od poslednje četvrtine prvog meča kada je nezgodno nagazio na glomazno stopalo Majkla Odža.

Lekarski tim Partizana radi pojačano ovih dana, ali ni to ne garantuje da će Novica u subotu na terenu povesti saigrače u meču sezone.

O povredi Veličkovića i šansama da zaigra pričao je trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

- Vi ste svi videli kako se Novica povredio, koliko se povredio, loše je izgledalo. Čekamo, ne znamo. Doktori rade 24 sata. Svaki sat vremena može promeniti tu sliku - nije preveliki optimista Italijan, ali treba sačekati.

Uticaj Novice Veličkovića na igru Partizana je veliki, ne samo u igračkom smislu. Njegov liderski impuls je nešto što nijedan igrač ne može da izbaci iz sebe u meču kao što je derbi.

- Svi znamo da je on kapiten, znamo i kako igra. Moramo da nađemo pet igrača. Ako bude igrao – u redu, super. Ako ne bude igrao - ok, super. Sigurno bi nešto nedostajalo, to bismo morali da nadoknadimo - poručio je Trinkijeri.

VIDEO: Pogledajte najinteresantnije momente sa prve utakmice

(Telegraf.rs)