Počinje rekonstrukcija Pionira: 8.000 mesta, novi parket, koševi, semafor kao u NBA ligi...

Grad Beogad raspisao je tender za rekonstrukciju, proširenje kapaciteta ali i još mnogo inovativnih rešenja za dvoranu ''Aleksandar Nikolić''

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd raspisao tender za rekonstrukciju dvorane „Aleksandar Nikolić” popularnog „Pionira”.

Objavili smo tender za rekonstrukciju hale „Aleksandar Nikolić” koja počinje u junu odmah po završetku košarkaške sezone, a završava se do 1. oktobra – rekao je Vesić.

On je precizirao da će hala dobiti potpuno novi, profesionalni parket, novi centralni semafor i koševe, nove teleskopske tribine.

Foto: Milena Đorđević

Zamenom postojećih stolica kapacitet sedećih mesta biće povećan na preko 8.000, čime će biti ispunjeni  zahtevi međunarodnih federacija. U ovom trenutku hala može da primi 5.600 posetilaca, a sa teleskopskim tribanama ukupno 6.300 posetilaca – rekao je Vesić.

On je dodao da će tokom rekonstrukcije biti izvedeni radovi na sistemima za ventilaciju u svrhu poboljšanja uslova, kao i razni drugi radovi u unutrašnjost hale i postojećim gabaritima.

„Pionir” je simbol beogradskog sporta i hram košarke. Rekonstrukcija hale odavno je bila neophodna ali se nijedna vlast pre nas nije setila da je uredi – rekao je Vesić.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)