Baskonija se raspala za pet minuta, De Kolo izrešetao Špance za Fajnal for Evrolige! (VIDEO)

"Armija" još jednom među četiri najbolje ekipe na kontinentu

Košarkaši CSKA iz Moskve plasirali su se na Fajnal for Evrolige trećom pobedom u četiri utakmice nad Baskonijom 92:83.

Francuz Nando De Kolo je apsolutno briljirao uz podršku Korija Higinsa i Nikite Kurbanova i njih trojica su poenterski najzaslužniji što je ruski tim još jednom na završnom turniru EL.

De Kolo je ubacio 27 poena, Higins je dodao 19, a Kurbanov 15. Na suprotnoj strani se istakao Vensan Poarije sa 21 poenom, Patrisio Garino je ubacio 16, Johanes Vojtman 12, a Toko Šengelija 11.

Meč je rešen tek u poslednjih pet minuta, iako je početkom četvrte deonice Baskonija imala prednost od četiri poena 76:72. De Kolo je pogodio trojku i primakao svoj tim na poen zaostatka, što je bio početak serije 15:0 koju su nastavili Kajl Hajns i Vil Klajburn.

Klajburn je dao trojku, De Kolo je nakon toga još jednom pogodio za dva, kao i Kurbanov i za tili čas je moskovski tim od četiri poena zaostatka stigao do 11 poena prednosti. Tek na minut i po do kraja je Darun Hilijard prekinuo niz CSKA slobodnim bacanjem, ali je bilo kasno da se bilo šta rezultatski promeni.

Baskonija se odlično držala tokom tri četvrtine, vodila tokom čitavog meča, a pred poluvreme i svih deset razlike 47:37 po prvi put. Tu prednost su Španci uz manje oscilacije čuvali do kraja treće četvrtine kada je krenuo pad koji je CSKA iskoristio i trijumfovao.

VIDEO - Vasilis Spanulis gledao uživo Zvezdinu proslavu titule

(Telegraf.rs)