Nije više predsednikov sin, sad je Filip Čović: Zvezdin junak finala otkrio da ga je mama Vesna odgovarala od povratka među crveno-bele

Bajkovita sezona je iza plejmejkera Zvezde, za nju se sam izborio

Foto: Marko Jovanović

Zvezdina sezona krunisana još jednim ABA peharom, ostaće upamćena po igračkom pečatu Filipa Čovića.

Iskusni plejmejker sa sebe je konačno skinuo etiketu "tatinog sina", profilisao se u Tomićevog džokera koji je hrabro, kad niko nije, preuzimao na sebe u "stani-pani" situacijama protiv Partizana i Budućnosti, konačno je pokazao i dokazao svima - da ima kvalitet za Zvezdu.

Trebalo je "samo" da izdrži rafal odgovaranja od toga da ponovo obuče crveno-beli dres. Mnogi su bili protiv toga da opet zaigra u Zvezdi, među njima i majka Vesna, no Filip je verovao svom instinktu - ovaj put će, uprkos svemu, uspeti.

- Filipe, šta ti treba da ponovo prolaziš sve to? - u kontri je bila Vesna Čović letos od namere sina da nastavi sa Zvezdom.

Pamte svi, pamti najviše porodica Čović Filipov prvi mandat u klubu i fijasko posle kojeg je svoje mesto pod suncem tražio van radara strogog navijačkog oka zvezdaša, u FMP Železniku.

- Istina. Nije mi to samo ona (majka) rekla, već svi u porodici, kao i najbliži prijatelji koje takođe smatram svojom porodicom - seća se Filip u razgovoru za Večernje novosti.

Filip Čović bio je jedan od glavnih aduta trenera Tomića u ABA ligi Foto: Marko Jovanović

Iz Zvezde su ga oterali zvižduci, a bajkovita sezona završila se ovacijama u njegovo ime.

- Zbog svega što se dešavalo u mom prvom mandatu u Zvezdi, mislili su da to može da se ponovi zbog prezimena koje nosim i činjenice da je moj otac predsednik kluba - kaže Čović o izazovima koji su bili veliki posle odluke da bdue deo Tomičevog ima.

Bilo je mnogo sumnji, pesimizma u tim sa Čovićem kao drugim plejmejkerom.

- Prethodnih godina, kad god se povela ta priča, govorio sam da nema ništa od toga. Letos, nakon što sam odigrao završnicu sezone u Zvezdi, imao sam želju da nastavim. Niko nije mogao da me odgovori. Imao sam svoj cilj, koji se poklapao sa timskim ciljem porvatka u Evroligu. Prosto, bio sam siguran u sebe - poentirao je "FČ3".

VIDEO: Filip Čović o incidentima protiv Budućnosti

(Telegraf.rs)