Sa istom željom već 13 godina igram za reprezentaciju, hoću što više medalja: Ima li kraja braći Gasol?

Gasol jasno poručio da ide u Kinu po medalju

Košarkaš Toronto Reptorsa i reprezentativac Španije Mark Gasol najavio je da će i ove godine braniti boje svoje zemlje na Svetskom prvenstvu u košarci.

Prisutan u istom dresu, samo u drugačijim dezenima skoro 15 godina, mlađi od braće Gasol je već dugo jedna od okosnica trofejne generacije. I ne namerava da odustane ni sada jer ga reprezentacija asocira na lepe stvari.

- Sama pomisao na osvajanje Mundobasketa mi tera osmeh na lice i podseća me na neke lepe stvari - rekao je za sajt FIBA, Gasol čija je reprezentacija zaustavljena u četvrtfinalu 2014. godine.

To Svetsko prvenstvo igrano je baš u Španiji, ali su u četvrtfinalu bili prejaki Francuzi, pa su Srbija i SAD igrale finale. U Istanbulu su finalisti bili Turska i SAD, a pre 13 godina je u finalu bila i Španija.

- Odigrali smo tad dobar turnir i to što smo mogli da se popnemo na vrh sveta je nešto čemu se nadaš bar jednom u životu. To je bilo odavno ali mi je i dalje sveže u glavi.

Bio sam mlađi, tim je bio jak, a i bio je jedinstven trenutak radosti. Jedan od vrhunaca karijere, voleo bih da svaki igrač to može da iskusi - kaže Mark.

On je tada imao 21 godinu, bio je neiskusan i nije bio u idealnoj formi. Godinama kasnije će sve nadomestiti, a Španija će na svakom takmičenju biti u najužem krugu favorita.

Ipak, sada sa 34 godine veoma je blizu kraju karijere, a mnogi navijači u Srbiji se pitaju - kad će više?! Gasol kaže da neće skoro.

- Mnogo sam bliži kraju karijere u reprezentaciji, nego početku, ali je motivacija ista kao i kad sam počeo da igram za Furiju. Uživam u svakom trenutku sa ekipom od treninga do takmičenja. Hoću da pomognem da Španija osvoji još medalja i titula pre nego što se penzionišem. Korak po korak, ali to mi je sada primarni fokus posle NBA sezone: da odem na Svetsko prvenstvo - jasan je centar Toronta.

Njegov tim se takmiči u polufinalu Istoka i igra seriju protiv Filadelfija Seventisiksersa u kojoj vodi 1-0.

VIDEO - Kakav potez igrača Zvezde protiv Dunava, Pionir na nogama

(Telegraf.rs)