Jokić kao da na svakoj utakmici ima tripl-dabl, ali šta kad on izađe: Nikolin saigrač rekao ko je "iks faktor" Denvera

Kada na parketu nema Jokića, Milsap je tu da sačuva konce igre Nagetsa

Bek Denver Nagetsa Džamal Marej pričao je posle četvrte utakmice polufinala Zapada NBA lige o tome šta je bio problem nakon poraza u produžecima trećeg meča i o tome ko je "lepak" ekipe.

Marej je četvrtu utakmicu protiv Portland Trejlblejzersa rešio sa šest vezanih penala u završnici i postigao je ukupno 34 poena. Denver je slavio 116:112 u Moda centru u Oregonu i serija se sada sa 2-2 seli u Kolorado, na Denverov teren.

- Volim slobodna bacanja. Svi znaju da volim slobodna bacanja, a saigrači su mi verovali da mi daju loptu u tim situacijama - rekao je Marej posle utakmice.

Denver i Portland su odigrali veoma težak treći meč koji se otegao na četiri produžetka. Nikola Jokić je tada bio kao izduvana guma posle 65 minuta na parketu, a Nagetsi su poraženi trojkom Rodnija Huda petnaestak sekundi pred kraj.

- Fizički je to bila iscrpljujuća utakmica, ali je veći problem bio mentalni. Morali smo da se vratimo spremni i da se sa energijom suprotstavimo jakom timu. Da dobijemo ono što treba u napadu i da ih zaustavimo u odbrani - kaže Marej.

Prošle godine je bilo mnogo kritika na račun skupog ugovora koji je dobio sada 34-godišnji veteran Pol Milsap da bi došao u Denver Nagetse, ali je Marej objasnio zbog čega je Pol, osim odbrane ključan za ekipu.

- Milsap je tu već neko vreme za naš tim kao veoma bitan faktor. Jokić je imao tripl-dabl, čini se kao da to radi u svakoj utakmici. Ali Pol je taj čovek koji nas sve okupi kada Jokić izađe iz igre - objasnio je Marej.

Naredni meč Nagetsa i Blejzersa je osmog maja u Pepsi centru.

VIDEO: Jokićeva faca pošto je slučajno isčupao mikrofon je neprocenjivo blago

VIDEO - Dete od Deda Mraza traži da gleda Jokića u Ol star timu

(Telegraf.rs)