Ako ABA liga ne pokaže da je ozbiljna organizacija, više neće postojati: Bivši potpredsednik KSS pripretio klubovima!

Vuk Mitrović operativni direktor kompanije koja je vlasnik TV i marketing prava ABA lige ima jasnu poruku

Vuk Mitrović, bivši potpredsednik KSS zadužen za marketing, iz vremena Dragana Đilasa i dugogodišnji radnik u sportskom biznisu sada je operativni direktor kompanije „MYD Sports” koja je vlasnik svih marketinških i TV prava ABA lige.

On je istakao za Nedeljnik da regionalna liga mora da pokaže da je ozbiljna organizacija.

- Ovo što smo videli u finalnoj seriji je ispod svakog nivoa. Slike koje su videli milioni gledalaca, tvitovali ugledni ljudi iz sporta i novinari, čak i sa prostora gde se košarka i ne prati, velika su sramota za ceo ovaj region. Rečnik visokih predstavnika klubova je ispod granice prihvatljivosti. Sve u svemu, jako ružna i tužna slika.

- To smo jasno poručili menadžmentu ABA lige i svim klubovima osnivačima. I nameravamo to da ponovimo na Skupštini ABA lige na koju smo pozvani - kaže Mitrović.

Vuk Mitrović je svojevremeno bio potpredsednik KSS zadužen za marketing Foto: MN Press

- To isto su nama rekli pojedini sponzori i TV partneri, a posebno su to istakli potencijalni sponzori sa kojima mesecima, pa i godinama, radimo na uključivanju u ovaj projekat. Sve je vraćeno godinu dana unazad, kada je takođe došlo do otkazivanja saradnje sa velikim poslovnim brendovima zbog događaja u prošlogodišnjem finalu.

- ABA liga mora pokazati da je ozbiljna organizacija ili ona verovatno više neće postojati, barem ne u ovom formatu, a mi sigurno nećemo biti deo neke nove eventualne tvorevine”, rekao je Mitrović.

On je dodao da svaka “ozbiljna organizacija poštuje sebe, svoj statut i disciplinski pravilnik i strukturu upravljanja”.

- Poštuje timove, igrače, trenere, sudije, ali i svoje gledaoce. Poštuje svoje partnere, sponzore i svoje ugovorne obaveze i vodi računa sama o svom imidžu. Mi tu samo možemo da pomognemo, ali ABA liga i njeni osnivači i klubovi mogu sami da unište sve, pa i svoj imidž i samu ABA ligu.

- I izgleda da se ozbiljno trude da to i urade. Srećom, ne svi - rekao je Mitrović.

VIDEO: Skandal u Pioniru, navijači Zvezde napali košarkaše Budućnosti

(Telegraf.rs/Nedeljnik)