Poznata satnica svih utakmica košarkaša Srbije na Mundobasketu: Biće masovnih bolovanja i godišnjih odmora!

Zbog vremenske zone od čak 6 sati naši "orlovi" sve utakmice igraju pre podne, kao i sve ekipe iz Evrope

Svetsko prvenstvo u košarci počinje 31. avgusta i trajaće do 15. septembra, a biće odigrano u šest gradova. Košarkaši Srbije započinju svoj put u Fušanu sa ekipama Angole, Italije i Filipina, a FIBA je izbacila satnicu mečeva, koja neće obradovati ljude u Srbiji. Sve utakmice biće odigrane u radno vreme naše zemlje, to jest od 09.30 do 14.30 sati.

Prema tome, ili će morati da uzimaju bolovanje, ili odmor u slučaju da nemaju televizore na poslu, i ako im nije dozvoljeno da se prate utakmice u radno vreme.

Srbija otvara Mundobasket i prvu utakmicu  igra 31. avgusta protiv Angole u 15.30 po kineskom vremenu ili 9.30 po srpskom, drugi meč protiv Filipina je na programu 2. septembra od 19.30 po kineskom ili 13.30 sati po srpskom vremenu, a u isto vreme igramo i sa Italijom dva dana kasnije 4. septembra.

Srbija je aktuelni vicešampion sveta iz Madrida 2014. godine Foto: AP/Tanjug

Nakon toga, zavisi od raspleta u grupi, ali svakako nastavljamo takmičenje u Vuhanu gde igramo još dva meča protiv prve dve ekipe iz grupe C. a to mogu da budu Španija Iran ili Portoriko, eventualno Tunis.

Ako smo prvi u grupi igramo 6. septembra od 20.30 po kineskom ili 14.30 po srpskom vremenu sa drugoplasiranim iz grupe C, a ako smo drugi onda igramo ranije od 16.40 ili 10.30 po srpskom. dok drugi meč igramo 8. septembra takođe u istim vremenima u zavisnosti od plasmana.

Da li će se ponoviti veliko finale sa američkim timom? Foto: AP/Tanjug

Nakon toga sledi rasplet u zavisnosti od plasmana u grupi, gde moramo da budemo prvi ili drugi da bi išli u četvrtfinale koje je na programu 10. i 11. septembra. Ako smo prvi, onda igramo 10. septembra u 15 sati po srpskom vremenu protiv drugoplasirane ekipe iz I grupe ( Kina, Rusija ili Argentina, a u igri su još Poljska, Venecuela), a ako smo drugi onda igramo isti dan ali od 13 sati protiv prvog iz grupe I (što može da budu Kina, Rusija ili Argentina, eventualno Poljska, Venecuela)

To bi bilo to, do polufinala, a tamo za sada satnice nisu još određene jer se čeka rasplet i verovatno da se vidi da li će se Kina plasirati.

Od 0:2 Toronto je došao do 3:2 protiv Milvokija i večeras (02.30) na svom terenu ima priliku da se plasira u veliko finale NBA lige i izađe na megdan Golden Stejtu. Kvota na keca je 1,75, dok je dvojka, koja bi donela majstoricu, 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Toronto - Milvoki.

Printskrin: FIBA

(Telegraf.rs)