Za Megu još nije gotova sezona, sledi ono najvažnije - NBA draft! Milojević najavio trojicu igrača koji će "napasti" mesto u najjačoj ligi sveta

Srpski klub je poslednjih godina najveći izvoznik igrača u najjaču ligu sveta

Košarkaši Mega Bemaxa i u drugoj utakmici polufinala KLS plej-ofa namučili su favorizovanu Zvezdu, nedostajao je samo završni udarac, koji je izostao u dramatičnom finšu u kojem je Mokoka promašio bacanje za produžetak.

Uprkos porazu i eliminaciji, zadovoljstvo je veliko u taboru Mege.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu, na kraju je nedostajalo malo sportske sreće i stvarno sam prezadovoljan kako smo odigrali. Sezona je bila sjajna, plasirali smo se u plej-of i realno najjaču ekipu smo namučili da se plasira u finale - rekao je trener Mege Milojević nakon utakmice u hali "Mega Factory".

Ipak, za klub kao što je Mega, koja je poslednjih godina postala najveći izvoznik igrača za NBA sa ovih prostora, sezona nije završena, a biće tek kad se okonča draft najjače lige na svetu.

- Opet će trojica igrača biti draftovana - potvrdio je Milojević.

- Sad pričam unapred, ali Goga je sigurno NBA igrač i biće visoko plasiran, najviše od bilo koga iz ovog kluba. Mišković i Mokoka imaju stvarno velike šanse i očekujem da će se dobro pokazati. To su naši glavni ciljevi, stalno pričamo da je naše finale draft, on dolazi za dve nedelje, da time završimo sezonu.

Dejan Milojević i Milan Tomić Foto: MN Press

Bilo je i nemilih scena na utakmici sa Zvezdaom, čak je i jedannavijač gostiju udaljen iz hale zbog vređanja Bitadzea.  I na taj momenat se osvrnuo Milojević.

- Nije mala stvar kad si dete od 19-20 godina i da odigra tako da ga zapamte navijači. To pokazuje da je svojim kvalitetom zaslužio da ga neko proziva. To nije mala stvar, to je sastavni deo sporta i biće toga još, a on treba da bude ponosan - rekao je Milojević.

Naredna sezona, Milojeviću će biti deseta u karijeri sa Megom!

- Imam planove, sve u ovom klubu je isplanirano, pa tako i ja. Biću još jednu sezonu u Megi. Sledeća će biti deseta, verovatno i poslednja u Megi. To su dva i po olimpijska ciklusa, to je najduže što sam bio bilo gde, čak i u mom matičnom Beovuku sam proveo osam godina. Stvarno sam vrlo ponosan na sebe, bez lažne skromnosti, mislim da sam mnogo uradio - završio je Milojević.

(Telegraf.rs)