Ne mogu biti više Toni Parker! Legenda košarke se oprostila dirljivim pismom, sada se baca na tenis sa Dankanom i Manuom!

Kakva je to bila era sa američkim, argentinskim i francuskim asom!

Legendarni košarkaš, Toni Parker, saopštio je da završava košarkašku karijeri.

- Čak ni u najluđim snovima, nisam ni pomislio da ću proživeti sve ove neverovatne NBA momente i trenutke sa reprezentacijom Francuske. Hvala za sve - objavio je Toni, uz tekst sa naslovom "Ne mogu više biti Toni Parker".

Posle 18 NBA sezona,  došlo je vreme da se kaže "zbogom" košarci.

- Mnogo različitih stvari vodilo me je ka ovoj odluci. Ali na kraju, osećao sam - ako ne mogu više da budem Toni Parker i igram za titulu, onda ne želim da igram košarku uopšte - rekao je Toni.

On planira da živi u San Antoniju posle igračke penzije, ali će neko vreme provesti u Francuskoj, kao vlasnik Asvela. Planira da otvori još akademiju u Lionu.

- Prošla sezona je bila različita za mene, proveo sam lepo vreme u Šarlotu. Posle 17 godina sa Sparsima, bilo je drugačije, bio sam veoma nostalgičan, iako sam znao da se vreme promenilo. Bio sam udaljen od porodice u San Antoniju, to je takođe odigralo ulogu u penziji. Došao sam do odluke da moram da krenem dalje, imao sam sjajnih stvari u životu, imam divnu porodicu i decu, hoću da provedem vreme sa njima.

Postavljalo se i pitanje  da li bi Parker voleo da je ova sezona bila oproštajna kao za Dvejna Vejda ili Dirka Novickog.

- Ne, jer nisam nosio dres Sparsa. Dvejn se oprostio u Majamiju, Dirk u Dalasu, u Šarlotu nisam imao želju da kažem zbogom. Zbogom ću reći kada moj dres bude povučen u San Antoniju, ili kada budem deo Kuće slavnih.

Šta su rekli Tim Dankan i Manu Đinobili ovim povodom?

- Pitali su me da li sam siguran. Rekao sam da jesam, onda su poručili da su srećni, ako sam i ja. Imali smo sjajno vreme i jedva čekam da se takmičimo u tenisu, da provodimo više vremena zajedno.

VIDEO: Ko su Srbi koji su obeležili NBA Ol-star?