Ibaka na kolenima, Kazins u grču: Pogledajte poslednje sekunde drame za titulu NBA prvaka (VIDEO)

Bilo je drame u Ouklendu

Toronto Reptorsi su prva kanadska franšiza još od 1993. godine koja je uzela jedan od najvažnijih trofeja na tlu SAD. Kavaj Lenard i društvo su posle uzbudljivog finiša utakmice u "Orakl Areni" savladali Golden Stejt i domogli se pehara "Lerija O'Brajena", a lider gostiju sebi obezbedio i "Raselov" trofej za najboljeg igrača serije.

Bilo je napeto do samog kraja, pokazuju to i dramatični momenti s kraja meča, kada je Lenard stao na liniju penala 0.9 sekundi pre kraja pri vođstvu gostiju 111:110.

Tenzija je bila na vrhuncu, Ibaka je negde na centru klečao dok je čekao Lenardov izbačaj, uz njega je bio i Kazins sa grčevima na licu. Znao je šta sledi...

Prethodno, Kari je promašio trojku osam sekundi pre kraja, tu je već počela da se ruši šampionska kula, a gosti dobili priliku sa penala posle namernog faula Drejmonda Grina. Kavaj je bio siguran za 112:110, potom i oba puta već na isteku vremena, posle još jedne namerne, ovog puta u režiji Iguadale.

Slavlje Reptorsa moglo je da počne, na ovo su čekali i zaslužli ga sto posto nakon neverovatnih partija sa Orlandom (4:1), Filadelfijom (4:3), Milvokijem (4:2, nakon 0:2) i na kraju Voriorsima (4:2).

(Telegraf.rs)