Eurohups demantuje Buluta: FIBA nije zabranila basketašima da igraju druga takmičenja, pa ni Big3

Specijalizovani košarkaški portal tvrdi da je FIBA po pitanju na koje se Bulut požalio, prilično fleksibilna

Srpski basketaš Dušan Domović Bulut objavio je u sredu da mu je FIBA zapretila da će ga suspendovati i zabraniti mu da igra na Olimpijskim igrama 2020. godine, ukoliko ne odustane od igranja u američkoj BIG3 ligi.

Eurohups tu tvrdnju negira, pišući da je FIBA svim basketašima poslala obaveštenje da ih neće sankcionisati ako igraju u drugim takmičenjima i ligama.

- Prema izvorima Eurohupsa, FIBA je javila svim basketašima da učešće u drugim 3x3 ligama neće uticati na njihovo pravo da igraju na OI. Štaviše, igrači mogu da igraju u FIBA 3x3 takmičenjima, nakon što su igrali druga 3x3 prvenstva - tvrdi navedeni portal.

Da podsetimo, Bulut je ranije istakao da mu je čast što će u BIG3 ligi igrati protiv bivših košarkaša i zvezda NBA, a protiv navodnih pretnji FIBA pobunio se i jedan od osnivača BIG3, reper Ajs Kjub.

- Veoma sam razočaran što moram da objavim da više nisam u mogućnosti da učestvujem u BIG3 ligi. Kao takmičaru, mogućnost da odmerim snage protiv bivših NBA igrača i nekih od najboljih basketaša sveta je bila nešto čemu sam se veoma radovao. Ipak, kako mi FIBA preti sankcijama, koje uključuju i moju mogućnost da zaigram na Olimpijskim igrama, primoran sam da se povučem iz lige. Veoma sam zahvalan ligi što mi je dala mogućnost da učestvujem. Nadam se da će se u nekom trenutku moj san pretvoriti u realnost - rekao je u sredu Bulut.

On se trenutno sa Srbijom takmiči za odbranu titule svetskog prvaka u basketu 3x3.

VIDEO - Bulut za Telegraf o novoj sezoni, Olimpijskim igrama i rivalstvima u basketu

(Telegraf.rs)