Miloš Teodosić i zvanično u Virtusu iz Bolonje! (FOTO)

"Miloše, dobrodošao", objavio je Virtus

Srpski plejmejker Miloš Teodosić novo je pojačanje Virtusa iz Bolonje, pa su se obistinile priče koje su prethodnih dana kolale košarkaškim krugovima.

Klub mu je putem svog tviter profila poželeo dobrodošlicu, pa će kapiten Srbije, mimo nada navijača Crvene zvezde otići da igra kod selektora Orlova Aleksandra Đorđevića.

Ako su se realno i nadali navijači Zvezde da bi bivši MVP Evrolige mogao da pojača njihov klub, sada su te nade pogašene. Teo je u Virtusu dobio trogodišnji ugovor i sa osvajačem FIBA Lige šampiona će probati da ode korak napred ove godine.

Nema klauzula o odlasku, pa je Teodosić vezan za Virtus do 2023. godine, a Miloš će postati jedan od najplaćenijih igrača u Evropi. Ove sezone će se takmičiti u Evrokupu i probati da izbori finale takmičenja čime bi Virtusu obezbedio Evroligu u sezoni 2020/2021.

Teodosić se vratio iz NBA lige još zimus, a od februara do sada nije igrao takmičarske mečeve ni za jedan klub. Odlučio je da se odmori i spremi za Mundobasket i dolazeću sezonu.

Da podsetimo, Teodosić je po odlasku iz Srbije igrao za Olimpijakos i CSKA iz Moskve. Bio je MVP Evrolige 2010. godine, a još po tri puta je bio u prvom i drugom timu takmičenja koje je osvojio 2016, pre odlaska u NBA.

VIDEO - Kapiten Miloš Teodosić najavio pohod na pobedu i plasman na Mundobasket

(Telegraf.rs)