Đorđević potvrdio crne slutnje: Teodosić 99% neće igrati! (VIDEO)

Selektor košarkaša Srbije govori o očekivanjima, sastavu tima i ostalim stvarima vezanim za ekipu

Košarkaška reprezentacija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu gde će poslednje tri provere imati u Šenjangu – 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.

Prvu utakmicu na Svetskom kupu Srbija igra u Fošanu gde se 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sastaje sa Angolom.

Selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević održao je poslednju konferenciju pred put  u Kinu:

- Teodosićeva povreda nije dobro. U dogovoru sa njim 99 % on neće biti sa nama, jer je povreda, to jest ruptura ligamenta 4 milimetra posle poslednje magnetne rezonance. To je udarac za nas, moraćemo bez njega i Milosavljevića da se adaptiramo i da se pripremimo za Mundoasket. Ostala je poslednja magnetna rezonanca koja će kazati konačnu reč- kaže Đorđević.

Foto: Marko Jovanović

Đorđević se zatim osvrnuo na povredu Lučića:

- On je okej, sanirao je povredu u Beogradu,imao je želju da ide sa nama, ali smo procenili da je bolje da se oporavi - rekao je Đorđević i dodao:

- Postoji još dosta prostora za uigravanje, nismo svi bili kompletni od početka. Jako mi je žao što nismo imali vremena i treninga da uigramo neke stvari, ali svaki tajum-aut, video analiza nam koriste da ubacujemo nove stvari i dolazimo do bolje uigranosti. Mislim da će ove naredne tri utakmice pomoći da se uigramo pred tu drugu fazu koja će biti krucijalna.

Koga nema, bez njega se mora: Aleksandar Đorđević selektor Srbije moraće bez kapitena Teodosića u Kinu Foto: Marko Jovanović

Na pitanje kako je zadovoljan sastavom tima, selektor kaže

- Uvek se pravi selekcija igrača u odnosu na povrede. U ovom trenutku sam zadovoljan koncepcijom tima. Kao i 2014. idemo sa 6 -6. Šest spoljnih i šest visokih. Postoje neke ideje za pomeranje nekih igrača na druge pozicije i ja se nadam da će to dati neka dobra rešenja.

- Imamo visinu i fizičku prednost i neka moja ideja koja se stvara je da odatle izvučemo mnogo korisnih stvari. Već smo probali sa Bjelicom na poziciji tri, jer ima odličnu kontrolu lopte i dodavenje iz driblinga. Videćemo..- kaže Đorđević.

Foto: Marko Jovanović

Drugu krug će biti teži, a to smatra i Đorđević

- Idemo utakmicu po utakmicu, svaka je sledeća najteža. Ne treba kalkulisati, imamo volju, želju. Prenose se bodovi iz prvog dela i to je važno i to te na kraju baca na jednu ili drugu stranu "roštilja"

Treba istaći da Srbija u drugom krugu ukršta sa dve ekipe iz grupe Španija, Iran, Tunis, Portoriko, a odatle se formira grupa gde prve dve idu u četvrtfinale... Što se tiče četvrtfinala, prema kosturu žreba možemo da idemo na Rusiju, Argentinu, Nigeriju, Obalu Slonovače, Kinu, Poljsku, dok tek u polufinalu, možemo da ukrstimo sa Grčkom, Francuskom, Litvanijom, SAD, Nemačkom, Kanadom

Foto: Marko Jovanović

Srbiju će u pohodu na zlato predstavljati 12 igrača koji će se u utorak naći u avionu.

To su: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)