Cedevita Olimpija skuplja bivše igrače Zvezde: Cirbes pojačao Ljubljančane

Nemački košarkaš ne može bez Balkana

Foto: Marko Jovanović

KK Cedevita Olimpija dovela je Maika Cirbesa, prenosi slovenački portal Ekipa24.si!

Navodi se da je Slaven Rimac nezadovoljan onim što ima na raspolaganju na poziciji centra, pa želi da pronađe još jednu klasičnu peticu nakon prijateljskih mečeva, koji nisu ostavilili blistav utisak što se tiče igre u reketu.

Sa druge strane, navodi se i da neće biti problema oko finansijskih detalja, pošto je Cirbes do sada igrao u Kini i dominirao, što se uobičajeno dešava u tamošnjoj košarci.

Inače, Cirbes je u dva navrata igrao u Crvenoj zvezdi, a prošli put nje ostao do kraja sezone. Prvi put je imao najveći karijerni uspon od 2014. do 2016. pod vođstvom Dejana Radonjića, potom je prešao u Makabi i karijera je krenula nizbrdo.

Igrao je i za Bamberg, potom se vratio u Zvezdu, pa otišao u kinesku avanturu. Inače, Cedevita Olimpija igra u četvrtfinalu Superkupa ABA protiv FMP-a u petak.

Klub je već doveo ovog leta Marka Simonovića i Jaku Blažiča, a tu je i Edo Murić, bivši igrač Partizana.

Mnogo se očekuje ove sezone od pojačanog tima Zvezde, koji će premijeru u zvaničnim mečevima imati večeras (20.00) protiv Primorske na ABA Superkupu u Zagrebu. Kvota da će crveno-beli slaviti s više od 15,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Primorska.

(Telegraf.rs)