Blažič i Simonović "slomili" FMP u produžetku, dobar debi Pecarskog za Pantere

Atraktivan meč ABA Superkupa, novoformirani sastav dobio meč na iskustvo bivših igrača Zvezde

Foto: abaliga/Željko Baksaj

Posle Partizana i Primorske, i košarkaši Cedevita Olimpije plasirali su se u polufinale ABA Superkupa, savladali su FMP Železnik 101:92 (26:20, 19:23, 27:25, 16:20, 13:4), i to tek nakon produžetka vrlo zanimljive i sadržajne utakmice u "Draženovom domu". 

Mogao je tim iz beogradskog predgrađa da šokira favorizovani slovenačko-hrvatski sastav Slavena Rimca, ali je Potov šut za pobedu pet sekundi pre kraja bio "kratak", pa se ušlo u dodatno vreme. U ključnom periodu, Cedevita Olimpija je na iskustvo Blažiča, Milera-Mekinajera, Simonovića i Boutrajta prelomila meč, uz važne trojke bivših igrača Zvezde i Partizana Simonovića i Murića.

Jaka Blažič je prednjačio kod pobednika sa 21 poenom, Mekintajer je ubacio 18, Simonović 17, Boutrajt 15...

Najbolji kod FMP-a bio je Jeremić sa 17 poena, Đorđević je dodao 15, Pot 14, a Ret 13.

Zapažen debi za Pantere imao je doskorašnji igrač Partizana Marko Pecarski, ubacio je 12 poena (3/4 za dva, 1/2 za tri, 3/4 za tri), dodao i 8 skokova za 15 minuta i najavio da će biti kvalitetan dodatak za ekipu iz Železnika.

Što se same utakmice tiče, Cedevita Olimpija vodila je gotovo čitavo vreme, najviše 13 razlike u povoju meča (18:5). Imala je i devet poena viška pet minuta pre kraja, ali su uporni igrači FMP-a uspeli da anuliraju razliku i uvedu meč u neizvestan finiš, ne i da izrežiraju veleobrt, a onda su potpuno poklekli u dodatnih pet minuta.

U produžetku, Murić je trojkom odveo svoj tim na tri razlike, a potom je Simonović, takođe trojkom, podigrao prednost na sedam poena, tada i rešio pitanje pobednika.

Cedevita Olimpija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Budućnost - Cibona.

Foto: ABA liga/Željko Baksaj

(Telegraf.rs)

Teme