Nikola Kalinić otvorio dušu Turcima: Pokušavam što više da se udaljim!

Dan posle utakmice u Areni turski portal objavio je intervju sa srpskim košarkašem, koji je bio u centru pažnje zbog vređanja od strane Delija

Turski portal "Trend basket" objavio je intervju s Nikolom Kalinićem u kojem su se dotakli mnogih tema, kao što su Svetsko prvenstvo na kojem ga nije bilo odlukom selektora Aleksandra Đorđevića, aktivnosti na društvenim mrežama i zašto želi da se udalji od svega toga, šta radi u slobodno vreme, ciljevima u narednom periodu...

Pošto je razgovor obavljen još u septembru, nije bilo prostora za pitanja o uvredama koje je doživeo u Areni od strane Delija na utakmici Zvezda - Fenerbahče.

Srbija i SAD su već sebe videli u finalu na Mundobasketu, verovatno je to razlog neuspeha

Turski novinar je prvo pitao Kalinića kako je proveo leto.

- Bilo je sjajno - odgovorio je Kalinić, a onda se osvrnuo na poraze Srbije i Amerike na Mundobasketu, koji su ga iznenadili.

- Da, bio sam iznenađen, kao i svi drugi. Te dve reprezentacije su bile najveći favoriti. Ali njihovi porazi omogućili su nam da uvidimo i koliko su dobri ostali timovi. Takođe, treba reći i da je nekada momentum važniji od kvaliteta, da li imaš samopozdanja, da li se osećaš dobro.

Aleksandar Đorđević nije zvao Kalinića u reprezentaciju za Mundobasket; Foto: FIBA

- Igra Argentine protiv Srbije podsetila me je na našu igru na Mundobasketu 2014. Samo smo igrali svoju igru, šutirali sa samopouzdanjem, bez mnogo briga i bez mnogo razmišljanja. Isto to važi i za Španiju, još jednom su pokazali koliko su kvalitetni - rekao je Kalinić, a onda dodao šta misli da je bio uzrok neuspeha Srbije i SAD.

- Jeste to bilo veliko iznenađenje, ne znam uzrok. Možda su i SAD i Srbija mislili da će im put do finala biti lak, možda su previše mislili o tom finalu - rekao je Kalinić.

Košarkaš Fenerbahčea je u proteklom periodu bio izuzetno aktivan na društvenim mrežama, a neke takve aktivnosti dovele su ga i u problem, jer su upravo neki sporni tvitovi o tenku ispred Marakane bili jedni od uzroka žestokog vređanja od strane Delija u Areni.

Želim što više da se udaljim od društvenih mreža, da čitam, razgovaram s prijateljima, šetam...

Kalinić je trenutno deaktivirao tviter, a i na Instagramu dugo nije ništa objavljivao. Kako je u intervjuu rekao, želi da se što više udalji od društvenih mreža.

- Pokušavam da se udaljim što više. Nastojim da više razgovaram sa prijateljima više, čitam knjige, šetam, gledam serije i filmove, idem na večere, treniram. To je sve mnogo bolje nego društvene mreže - rekao je bivši košarkaš Crvene zvezde, Radničkog, Vojvodine, Novog Sada i Spartaka.

- Kao što sam i ranije govorio, one mogu da budu moćne kada se ispravno koriste, ali i da uzrokuju mnogo loših stvari ako se koriste neadekvatno. To bi stručni ljudi bolje objasnili nego ja, ali traćimo vreme, dolazi do depresije, nervoze… Vreme je najvažnija stvar koju imamo, a traćimo ga.

- Čini mi se da svake sezone želim iste stvari.

- Da, želim da osvojim sve što je moguće sa ekipom. Ali, i da nastavim da unapređujem igru stepen po stepen. Pokušaću da budem bolji u svakom aspektu, u razumevanju same igre, u veštinama sa loptom, procentu šuta... Sve su to ciljevi koje postavljam pred sebe svake sezone, male stvari koje čine život svakog igrača - rekao je Kalinić na kraju intervjua za popularni turski sajt.

(Telegraf.rs)