Najgora utakmica do sada! Besnom Trinkijeriju veliki trn u oku jedan broj u porazu od Primorske

Jedan igrač Primorske imao je više asistencija od dvanaestorice u Partizanu

Foto: Nikola Tomić

Trener Partizana Andrea Trinkijeri tvrdi da je meč sa Primorskom bio najgori koji je njegov tim odigrao. Italijan posle poraza od slovenačke ekipe nije zadovoljan nijednim segmentom igre crno-belih.

Primorska je na svom terenu u Kopru pobedila 68:56 i tako već u drugom kolu nanela prvi poraz ekipi Partizana. Slovenci su se ujedno revanširali srpskom timu za poraz u polufinalu Superkupa ABA lige (91:77).

- Čestitam timu Primorske. Bili su bolji u svemu: u fokusu, odbran i napadu. Vrlo smo loše pristupili ovoj utakmici. Košarka zahteva koncentraciju i bez nje je vrlo teško igrati. Mi je nismo imali i to se odrazilo loše po nas. Kada na utakmici imate samo sedam asistencija od kojih nijednu nisu imali organizatori igre, onda je teško. Svakako naš najgori meč do sada - rekao je Trinkijeri posle utakmice.

Nemanja Gordić je imao četiri, Vil Mozli dve i Rade Zagorac jednu, dok je na drugoj strani samo Žan Mark Šiško imao devet uspešnih dodavanja.

Video: Pršte dueli košarkaša Primorske i Partizana, pogledajte ovu bananu

Trinkijerijev kolega sa klupe slovenačkog tima Jurica Golemac bio je potpuno drugačijeg raspoloženja.

-  U strašnoj atmosferi smo igrali odličnu odbranu. Navijači su nam pružili veliku energiju, i kad smo posustali malo, podigli su nas. To je bio ključ pobede. Partizan je imao neke probleme sa povredama pre meča i stigao je posle nekih teških izazova. Nisu imali pravu energiju, ali takve stvari će se dešavati tokom sezone. Mi kad igramo s puno energije možemo da pariramo svima - rekao je Golemac.

Partizan sada čeka izazov u Evrokupu gde će se sastati sa timom Ritasa, dok je Primorska okrenuta utakmici protiv Budućnosti 20. oktobra u Podgorici.

Video: Primorska iznenadila Partizan, crno-beli potpuno podbacili

(Telegraf.rs)