Paskval pregovara sa Zvezdom! Šampion Evrope na pragu Malog Kalemegdana?

Paskvalov angažman bi koštao oko 300.000 evra

Ćavi Paskval u Pioniru, Foto: MN Press

Španski trener Ćavi Paskval je najozbiljniji kandidat da nasledi Milana Tomića na klupi Crvene zvezde, piše Sport klub.

Ovaj medij javlja da je uprava Zvezde u pregovorima sa Špancem koji ima šampionski "pedigre" u Evroligi. Paskval je 2010. sa Barselonom postao šampion Evrope.

Od kraja 2018. je neaktivan jer je tada dobio otkaz u Panatinaikosu posle dve godine na klupi grčkog velikana. Sa Panatom je osvojio dve titule šampiona države i jedan Kup.

Pre toga je osam godina vodio Blaugranu, od 2008. do 2016. i četiri puta bio prvak Španije, a triput je podizao pehar Kupa kralja.

Inače, 2010. kada je osvojio titulu prvaka Evrope, učinio je to protiv Olimpijakosa u Bersiju, nakon što je Olimpijakos na jednu loptu eliminisao ekipu Partizana.

Sport klub navodi da bi dogovor trebalo da bude postignut veoma brzo, pošto crveno-bele u narednih deset dana očekuje pet utakmica u ABA ligi i Evroligi.

Klub sa Malog Kalemegdana je u utorak ostao bez trenera jer je posle pet poraza i samo dve pobede u svim takmičenjima na startu nove sezone, ostavku podneo Milan Tomić. Do pronalaženja novog trenera, klupu preuzima Tomićev pomoćnik Andrija Gavrilović.

Video: Milan Tomić usred tajm-auta digao ruke od dogovora sa igračima i indirektno najavio poraz Zvezde

(Telegraf.rs)