Jović: Lazić je opravdano isključen, ova Zvezda ima sve!

Plejmejker Himkija sa mnogo poštovanja pričao o igri svog bivšeg tima

Stefan Jović, srećom po Zvezdu, nije bio u pogonu protiv bivšeg kluba, pa je i to razlog što je Himki pretrpeo glat poraz u Pioniru, za izlazak crveno-belih iz rezultatske krize. Sigurno je da Joviću takav epilog nije teško pao, na kraju krajeva slavio je klub za koji navija, pa će iz Beograda, ipak, pooneti prijatne uspomene, a uskoro će i na teren:

- Nadam se sad na moj rođendan u nedelju, igramo protiv Uniksa, sutra imam kontrolu da vidim u kakvom je stanju rebro i ako je sve u redu, zaigraću - rekao je Jović novinarima posle meča.

Ponovo je bio u "Pioniru", topao prijem naišao je od navijača, baš kako se i očekivalo za momka koji im je doneo toliko radosti.

- Hvala im na tome, drago mi je da sam ostao upamćen po, ne samo po dobrim igrama, nego i ovako... - zastao je Stefan, pa se "izvadio" zbog nedostatka pravih reči:

- Počeo sam da mešam engleski i ruski, počeo da zaboravljam - dodao je, pa nastavio o aplauzima koej je dobio od navijača Zvezde.

- Stvarno mi je drago da osetim ponovo tu atmosferu koja je i bila ranijih godina. Zvezdi svaka čast na pruženoj partiji, besprekorna borbenost i energija, pokazali su sve ono što ih je krasilo poslednjih pet-šest godina.

Foto: Marko Jovanović

Imao je Jović važnu poruku za nestrpljive navijače Zvezde.

- Želim da poručim svima da veruju u ovaj tim jer ima kvalitet, ima armiju navijača iza sebe i da će rezultati doći.

Mnogi su otpisali Zvezdu pred duel sa Himkijem.

- Znaš šta, mislim da mi nismo igrali onako kako smo planirali da igramo. Početak je bio u grču, dosta konfuzno na samom startu, dosta izgubljenih lopti... Ponavljam, Zvezda je imala energiju mnogo veću od nas i mislim da je to bila prevaga da jednostavno loše uđemo u meč. Sve čestitke Zvezdi. Samo je bitno da se veruje u ovaj tim i imaće rezultate.

Foto: Marko Jovanović

Isključenje Lazića je takođe bio važan trenutak, naterao crveno-bele da se dodatno mobilišu.

- Bio sam bukvalno na toj liniji (kod faula), tačno sam video šta se desilo, mislim da je Lazić sa razlogom isključen... - pojasnio je Jović, pa opet pričao o igri Zvezde:

- Generalno, Zvezda ima hemiju unutar ekipe bez obzira što igra nešto malo slabije u poslednje vreme u ABA ligi i na startu Evrolige, ako izuzmemo meč sa Fenerom. Činjenica je da i dalje postoj zajedništvo koje je poslednjih godina krasilo Zvezdu. Ima kvaliteta, ima svega, ne treba im stavljati dodatni teret na leđa, treba ih podržati - rekao je Jović koji je od bivšeg kluba dobio dres koji će zauzeti posebno mesto u njegovom stanu.

Za kraj, otkrio je Jović da se vrlo neobično osećao "na drugoj strani".

- Malo čudno... Jeste, dosta čudno, jer svaku pesmu znam, svaku reč znam, vratile su se stare emocije. Sigurno da je bilo dosta emotivno.

(Telegraf.rs)