Partizan je dobar, ali igra toplo-hladno kao mi: Dobrić se posle Asvela već okreće derbiju

Težak i tesan poraz u Evroligi nije dobra uvertira za derbi

Ognjen Dobrić posle meča sa Asvelom, Foto: Telegraf.rs

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić razočaran je što je njegova ekipa olako ispustila pobedu u meču osmog kola Evrolige protiv Asvela u Beogradskoj areni, ali je svestan da mora što pre da se oporavi jer sledi derbi sa Partizanom.

Crveno-beli su izgubili pred oko 10.000 svojih navijača sa 74:72 posle produžetka, iako je Zvezda imala osam poena prednosti na četiri i sedam razlike 65:58 na tri minuta do kraja meča.

- Baš tako, ne znam šta bih mogao da vam kažem pametno. Imali smo dobijenu utakmicu, ali na naše neke greške i gluposti smo im dozvolili da se vrate u život i izbore produžetak. Posle se igralo koš za koš, ali nismo uspeli da pobedimo - prvi su utisci Dobrića posle meča.

Poraz od Asvela nije ga podsetio mnogo na onaj iz Tel Aviva, iako je i tamo igran produžetak, a ishod je bio isti.

- Drugačije je bilo. Mislim da smo ovde imali energije, ali smo pravili neke greške i bili smo bliže pobedi nego tamo - kaže Dobrić.

Naredni izazov čeka njegovu ekipu već u nedelju kada se igra u ABA ligi protiv najvećeg rivala, ekipe Partizana.

- Treba da probamo da zaboravimo što pre, igramo već za dva dana i to je najbitnije. Sigurno nas je pogodio ovakav poraz, ali moramo da se osvestimo i spremimo za derbi. Nije lako, teško će nam pasti ali sutra već pripremamo se za nedelju i da probamo da pobedimo.

Dobrić smatra da kvalitet nije presudan u utakmicama Zvezde i Partizana zbog čega tvrdi da evroligaš mora da bude na najvišem nivou da bi izašao na kraj sa učesnikom Evrokupa.

- Moramo da budemo na najvišem mogućem nivou ako želimo da pobedimo tu utakmicu. Derbi je derbi i znate da nema veze kakav je kvalitet ekipa i kako igraju u tom trenutku i ritmu. To je utakmica koja se igra i srcem, a mi moramo fizički da se oporavimo od svega ovoga - priča Dobrić.

Na pitanje da li je pratio igre crno-belih u poslednjih mesec dana, Ognjen kaže da jeste.

- Pratio sam Partizan, imaju izuzetno kvalitetnu ekipu, ali igraju kao i mi toplo-hladno i jednostavno... ali na derbiju je sve drugačije, utakmica za sebe - zaključio je Dobrić.

(Telegraf.rs)