Hardene, gde si pošao? Luka se poigravao sa NBA zvezdom, pa nanizao nove rekorde!

Košarka deluje kao prilično jednostavna igra kada gledate Dončića

Luka Dončić vodio je Dalas do pobede nad Hjustonom, a navijači su naročito uživali u duelu Luke Dončića sa Džejmsom Hardenom.

Evropski šmek je pobedio neumornog šutera, a Harden nije baš imao sreće u duelima sa Lukom. Poznato je da ne briljira u odbrani Džejms, nije joj ni vičan ni posvećen kao šutiranju, što je nekadašnji igrač Reala znao da iskoristi.

Prolazio je lagano pored Hardena poigravajući se, usput je četvrti put uzastopno odigrao meč sa preko 30 poena i 10 asistencija. Imao je 41 poen, šest skokova i 10 dodavanja, a samo su Vestbruk, Harden i Džordan imali ovakav niz u novijoj istoriji NBA!

Ujedno, Luka je postao 2. igrač u istoriji koji je zabeležio preko 2.000 poena, 500 skokova i 500 asistencija pre svoje 90. utakmice, za to mu je bilo potrebno 88 mečeva, Oskar Robertson je bio brži sa 66!

Posle Kevina Duranta, Luka je  2. najmlađi u istoriji koji je ubacio 30 i više poena na četiri meča u nizu. Prvi je u Dalasu koji je imao 30+10 u poenima i asistencijama - to nije pošlo za rukom ni velikom Dirku Novickom.

Video: Koš u Banatskom Brestovcu svedoči o NBA snovima Igora Kokoškova

Dragan Šakota danas (18.00) debituje na klupi Zvezde protiv barskog Mornara koji ima identičan skor kao crveno-beli (4-3). Ipak, u pitanju je tim koji je pet puta gostovao Zvezdi i svih pet puta izgubio. Kvota na čistog keca je 1,15, a na pobedu domaćina s više od 11,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Mornar.

(Telegraf.rs)