Maljković: Mislim da prvak ABA lige neće igrati Evroligu! Mogu da uradim projekat za novo takmičenje

Alarmantne reči nekadašnjeg proslavljenog trenera

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gostovao je u emisiji ''Oko'' na RTS-u gde je govorio o problemima naših košarkaških klubova i košarke u regionu uopšte!

Logično, ''akcenat'' je bio na tome da ABA ligi ''visi'' Evroliga zbog ideje prvog čoveka najeltinijeg takmičenja Đordija Bertomeua da se u nju ulazi samo iz Evrokupa.

- Šta će desi na kraju? Na kraju će da se desi da taj koji bude prvi, a voleo bih da to bude neki klub odavde, ne igra Evroligu! I šta ćemo onda da radimo? Za šta smo igrali? Problem je ovakav način razmišljanja Evrolige. Razgovarao sam sa Bertomeuom na Novom Beogradu prilikom jednog ručka i rekao sam mu da je nemoguće da sa ovakvom tradicijom ne postoji prohodnost. Ali, očigledno snaga kapitala, Sankt Peterburg, znamo se ko je odatle, Gasprom... - rekao je Maljković.

Boža Maljković kao trener Unikahe Foto: MN Press

Predložio je nekadašnji proslavljen trener i rešenje ukolio prvak ABA lige ne bude igrao Evroligu na kraju.

- Ja bar mislim da neće. I mi treba već sada da razmišljamo o novim modelima takmičenja. Ako nekoga zanima, lično mogu da uradim neki projekat na moj način. Ako ne zanima nikoga, neka ostane tako. Igraćemo, biće puno stranaca, a dobit naše košarke neće biti nikakva.

Maljkovićevo izlaganje možete pogledati od 7.02 na videu ispod:

(Telegraf.rs)