Braun je iskrenuo zglob, osetili smo nemoć! Šakota otkrio da li će Zvezda tražiti novog pleja

Problem jednog pleja u igri mogao bi da postane još veći ako povreda Brauna nije lakša

Foto: Printscreen Youtube

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da za sada ne zna ništa o težini povrede Lorenca Brauna, ali je napomenuo da crveno-beli verovatno za sada neće tražiti novog plejmejkera.

Zvezda je kao domaćin u Štark areni posle tri vezane pobede u EL, poražena od Baskonije sa 72:64 u meču u kom je Nik Stauskas sa 22 poena vodio španski tim, a Braun sa 20 bio najbolji u srpskom.

- Prvo, moram da kažem da su zaslužili da pobede jer su dobro spremili utakmicu. Mi smo imali problem sa samo jednim organizatorom igre u rosteru. Drugi tim je igrao šest igrača koji su mogli da kreiraju sa različitih pozicija. To je za nas bio veliki minus. Pokušali smo da rezultatski ostanemo blizu i da uz trud i borbu za svaku loptu možemo da na kraju računamo i na sreću. Igrali smo protiv veoma dobrog tima, koji je imao probleme poslednjih nedelja, ali su se sada fokusirali bolje nego pre - rekao je Šakota posle meča.

Braun je tokom meča bio jedini plejmejker u dresu domaćih zbog ranije povrede Filipa Čovića. Jedino rešenje mimo njih dvojice je eventualno Nemanja Nenadić.

- Mislim da je iskrenuo zglob i da su ligamenti u pitanju. Ne mogu ja da pričam o tome, ali na osnovu iskustva jedna povreda koja... tek kad se snime ti ligamenti znaćemo bolje - kratko je prokomentarisao trener.

Foto: Marko Jovanović

Zvezda po svemu sudeći za sada neće izlaziti na tržište da bi tražila još jednog organizatora igre.

- Prvi put čujem. Mi u ovom trenutku imamo veliki broj stranaca i to je problem. Kako, znači treba otpustiti nekog? Imamo mnogo utakmica ispred nas i znamo da nam fale igrače u periferiji ali nije to bila tema. Ne daj Bože da se povredi igrač ozbiljnije tada bismo morali da razmišljamo, ali u ovom trenutku je on (Lorenco) igrač koji nam najviše daje i nadamo se da će se oporaviti što pre - istakao je Šakota.

Foto: Marko Jovanović

Upitan zbog čega je ekipa protiv Baskonije igrala bezidejno i bezvoljno, iskusni strateg kaže da to nije toliko do energije koliko do igračkih limita Zvezde i u pojedinim trenucima - nemoći.

- Pa tako izgleda ekipa kad gubi. Možeš to analizirati kako god hoćeš, bez želje... Ne možeš da shvatiš da je drugi tim odigrao jako dobro. I kad se na to doda ovo što sam odmah rekao, da mi napadamo sa jednim igračem. Svi ostali nisu igrači koji mogu da spuste loptu u dribling lako i da iskreiraju. Mi smo onda u tom pogledu limitirani u odnosu na ekipe koje to mogu da brane. Oni su to mogli da brane kao što je i Valensija mogla da brani, ali smo se tad nekako snašli, ostali smo u tesnom rezultatu i imali sreće u poslednjem šutu. To su ekipe napravljene drugačije od nas i imaju određene prednosti. Mi protiv tih prednosti pokušavamo da dođemo do dobrog rezultata.

Foto: Marko Jovanović

- Meni najteže pada kada vidim ekipu koja ne može. Nije to energija, to je nemoć, osetiš nemoć. Energija, kada ide i kad vodiš onda je to energija. Ja vidim drugačije. Nije prijatno izgubiti utakmicu, ali biće toga za sve ekipe. Oni su bili u fazi dole, sad su se podigli. Pravljeni su za bolje rezultate, svi dođu na kraju na svoje. Važno je samo da se maksimalno trudimo, danas samo nismo uspeli - objasnio je Šakota.

Zvezda sada ima skor od pet pobeda i osam poraza u Evroligi (12. mesto), dok je Baskonija sa sedam poraza i šest pobeda na devetom mestu Evrolige.

(Telegraf.rs)