Miljenik Grobara nemilice cepa mrežicu u Vašingtonu i ostavlja Amere u čudu

Letonac igra sezonu karijere u NBA

Foto: Printscreen Twitter

Ponekad da biste se približili savršenstvu, morate maksimalno da se odaljite od cilja. Čini se da se ovim motom vodi Davis Bertans bivši krilni centar Partizana, a sada Vašington Vizardsa dok vežba šut za tri poena na treningu "Čarobnjaka".

Novinar Atletika, Fred Kac, koji prati Vizardse, ostao je u čudu što Letonac na treningu naskače sa oko 12 metara (40 stopa) i pogađa u seriji. Menjaju se pozicija, distanca se gotovo i ne skraćuje i epilog je isti - pogodak.

Bertansu su možda ovakvi drilovi i pomogli da "napumpa" svoju statistiku jer ove sezone ima 15.7 poena uz 4.7 skokova po utakmici. Još impresivnije od navedenog je što pogađa 46.5 posto šuteva za tri poena, a ispalio je 198 trojki.

On je i u Partizanu bio poznat kao dobar šuter, u generaciji koja je sa Duškom Vujoševićem osvojila poslednje trofeje u ABA ligi (2013) i Košarkaškoj ligi Srbije (2014). Posle 2014. i Partizana odlazi u Baskoniju, a od 2016. je u NBA ligi.

Tri godine je proveo u San Antonio Sparsima (deo tog vremena je bio i u filijali Ostinu), da bi ove godine otišao u Vašington Vizardse.

(Telegraf.rs)