Jovićev Himki se vratio "iz mrtvih" i pao posle drame: Rendolf razbijao u pobedi nad Panatinaikosom

Drama u Francuskoj, Real rutinski

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Himkija poraženi su od Asvela u Franuskoj u meču 16. kola Evrolige sa 92:88, dok je Real Madrid sa 87:75 bio bolji od Panatinaikosa.

Asvel je pokazao da je kod kuće jedan od najtvrđih timova Evrolige, pa je francuski predstavnik pitanje pobednika rešio do četvrte četvrtine u koju je ušao sa 17 poena prednosti.

Himki je tokom poslednje četvrtine uspeo da se oporavi od "šamara" koji je pretrpeo u trećoj, došao je na napad od preokreta i nije uspeo da izjednači ili povede, a jednu od prilika je na 45 sekundi pre kraja propustio i naš plej Stefan Jović kada je zakomplikovao i na kraju promašio trojku preko ruke.

U međuvremenu se Džordanu Tejloru lopta posle šuta sa poludistance vratila u obruč za +3, isti igrač je potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 90:88, a Kris Kramer je promašio oba slobodna bacanja na deset sekundi do isteka 40. minuta i tako onemogućio veliki preokret svog Himkija.

Najefikasniji je kod pobednika bio Dejvid Lajti sa 20 poena, spomenuti Tejlor je imao 17, a Adrijan Pejn 11. U timu Himkija je prednjačio Janis Tima, koji je pogađao trojke u poslednjoj četvrtini i sakupio 20 poena. Najbliži mu je bio Aleksej Šved sa 15, koliko je imao i Džeremi Evans.

Stefan Jović je ubacio četiri poena, ali je imao sedam asistencija. Zanimljivo je da je Kramer tokom četvrte četvrtine pogodio trojku iz pokušaja da baci pas na niski post za Entonija Gila, u trenutku kada je Gil fauliran, pa je Himki dobio retku situaciju 3+2.

Ruska ekipa to nije iskoristila do kraja i upisala je sedmi poraz ove sezone u 16 mečeva. Himki je sada sedmi u Evroligi, dok je Lion deveti sa sedam pobeda i osam poraza.

Panatinaikos je u pretposlednjoj utakmici večeri uspevao da drži korak za Realom samo tokom prve četvrtine i do vođstva 16:11. Od tog trenutka Kraljevići prave seriju 11:2, a pri kraju poluvremena uvećavaju prednost do deset poena - 44:34.

Slično je bilo i u prvoj polovini trećeg perioda kada je Real brojao do +18, a onda popustio gas i omogućio "Zelenima" da se vrate u igru i na jednocifreni zaostatak. Vrlo brzo popravlja to Entoni Rendolf trojkom za 69:58 na startu četvrte četvrtine, posle čega je Real samo održavao prednost za novi trijumf.

Ekipu iz Madrida je predvodio upravo Rendolf sa 22 poena i pet skokova, Valter Tavares je dodao 14 poena, a Fabijan Kozer 12. Nik Kalatis i Džimer Fridet su imali po 19, odnosno 18 poena na drugoj strani.

Realu je ovo bila 13. pobeda dovoljna za prvo mesto u Evroligi,  dok je Panatinaikos doživeo sedmi poraz u 16 mečeva ove sezone, pa su Atinjani na šestom mestu elitnog takmičenja.

Video: KSS izabrao najbolje u 2019. godini, nije bilo dileme!

(Telegraf.rs)