Za Bilija Berona trokorak je košarkaška reč godine: Znao sam šta sam uradio, zato sam pobegao!

Zvezdin Amerikanac otkrio da je odmah znao da je napravio grešku u koracima, ali da je prosto izleteo napolje od euforije posle koša

Foto: Marko Jovanović

Košarkaška 2019. godina u Srbiji pamtiće se po "istorijskom trokoraku" Bilija Berona za pobedu Crvene zvezde u finalu plej-ofa Partizana i petu uzastopnu titulu.

Američki košarkaš je sjajnom rolom u poslednjem minutu rešio pobednika 75:76, ali je prilikom šampionskog koša, izvesno, napravio korak više i slobodno se može reći ušao u legendu...

- Dobio sam loptu, imao situaciju "jedan na jedan" na 15 sekundi do kraja. U tom trenutku pitao sam sebe "Čoveče, pogodi i sezona se završava". U glavi mi je bilo sezona je gotova, uzimas trofej i ideš kući... Očigledno je da sam napravio korak više, pitao sam se zašto to radim.

Foto: MN Press

- Svaki dan igram košarku, znam kada uradim nešto čudno, tada mi se to desilo, ali sam se istovremeno uzbudio kao malo dete. Bilo je jako zanimljivo - rekao je Beron Tanjugu.

Amerikanac priznaje da je u tom trenutku znao da je napravio trokorak.

- Znao sam da moram da trčim van terena i da se išunjam - uz osmeh je dodao Beron, ali naglašavajući i da su iz Partizana jasno bili ljuti.

Foto: Marko Jovanović

Isto tako svestan je i da je njegov koš bio istorijski trenutak za beogradski derbi.

- Bilo je sjajno, sve se brzo desilo. Slavili smo i otišao sam kući nekoliko dana kasnije potpuno relaksiran. Prisećao sam se koliko je sezona bila uspešna... Kul" je bilo gledati snimke, stavio sam potpis u derbijima.

Prošlu sezonu ocenio je kao veoma uspešnu na klupskom i ličnom planu.

- Uzeli smo dva trofeja i izborili Evroligu. Istovremeno, to je bio veliki korak za moju karijeru... Igrali smo velike utakmice. Ova sezona je kao "rolerkoster", ali i iz takve situacije možemo mnogo da naučimo. Uveren sam da će bolje igre doći, a ciljevi ostaju isti -, zaključio je on.

Video: Bili Beron pobegao Jankoviću, napravio trokorak i pogodio u poslednjoj sekundi za titulu.

(Telegraf.rs/Tanjug)