Budućnost "preživela" u Sloveniji uprkos "+18" na poluvremenu: Primorska promašila šut za produžetak

Podgorčani jedva do pobede

Foto: ABA/Koper Primorska/Žiga Mikeli

Uz neočekivano mnogo muke, košarkaši budućnosti su pobedili Primorsku u Sloveniji - 78:75!

Na vrhuncu dramatične završnice, koju "niko živ" u hali nije mogao da nasluti nakon 32:50 u korist gostiju na poluvremenu, Hodžić je imao šut za produžetak, pokušao je za tri, ali se lopta "izmigoljila" iz obruča, i pobeda je pripala Podgoričanima.

Ključni poene za goste stigli su preko Amerikanaca Kilpatrika i Kobsa, koji su sa penala pravili razliku u poslednjih 30 sekundi utakmice.

Tragičar domaćeg tima bio je Aleksandar Lazić koji je sedam sekundi pre kraja promašio oba slobodna bacanja pri rezultatu 77:75 za Budućnost, i tako propustio idealnu šansu da meč odvede u produžetak.

Na kraju je tačku stavio Kobs, istina sa polovičnim učinkom sa penala, čime je Primorskoj ostavio nadu, ali je Hodžićev šut završio van obruča.

Budućnost je prelomnu razkliku napravila u drugoj četvrtini serijom 17:0, poveli su gosti 38:19, ali je u nastavku meča usledio neverovatan pad i gotovo nezainteresovana igra gostiju.

Primorska, koja je ostala bez okosnice tima u poslednje dve nedelje, uzvratila je preko Marinkovića, Vončine i Hodžića, u trećem periodu deklasirala goste 30:12 i vratila neizvesnost.

U poslednjoj četvrtini, napetoj i vrlo tvrdoj, Budućnost se bolje snašla i odnela izuzetno "tesnu" pobedu.

ABA liga, 14. kolo

Subota

Primorska - Budućnost 75:78

Partizan - Mornar

FMP - Cibona

Nedelja

Cedevita Olimpija - Igokea 12

Zadar - Mega 18

Ponedeljak

Crvena zvezda - Krka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Teme