Džikić više nije trener španskog Estudijantesa

Bivši strateg Parrizana i Budućnosti preuzeo je klub u leto 2019, ali izgleda da nije ispunio očekivanja

Prema informacijama iz španske košarkaške Endesa lige Aleksandar Džikić neće biti više trener Estudijantesa iz Madrida.

Studetni su ubedljivo poraženi od Tenerifa 76:59 u 18 kolu Endesa lige, a Džikić je dobio otkaz, jer se ekipa nalazi na poslednjem mestu tabele sa samo četiri pobede i 14 poraza.

Podsetimo, Džikić je u Estudijantes došao posle angažmana u Budućnosti iz koje je sam otišao na početku sezone 2018/19 u decembru. Nekoliko meseci je bio bez posla, a onda je u leto 2019. u julu preuzeo španski klub.

Međutim, i tu se zadržao samo pola sezone je je ekipa poslednja na tabeli, a prošle sezone se spasla ispadanja jer je bila 16.

- Klub se zahvaljuje Džikiću na profesionalnom odnosu  i želi mu mnogo uspeha u daljoj karijeri. Umesto njega Havijer Zamora će voditi tim - stoji u saopštenju Estudijantesa

Foto: Marko Todorović

Podsetimo, trenersku karijeru započeo u Beovuku, gdje je prethodno bio asistent, a istu ulogu je imao i u Partizanu, gdje je šest godina radio sa Duškom Vujoševićem.

Usledio je rad u stručnom štabu Minesota Timbervulvsa, a posle povratka u Evropu radio je u Olimpiji, Krki, Lijetuvos Ritasu i Partizanu, prije Budućnosti.

Takođe je bio i selektor Makedonije. Pod Džikićevim vođstvom, Krka je osvojila FIBA Evročelendž i četiri puta bila šampion Slovenije, a tri puta je došla do trofeja u Kupu. Pored titule u regionalnom takmičenju, sa ekipom Budućnost Voli je osvojio i Kup Crne Gore.

(Telegraf.rs)