Džastin Timberlejk otkrio da je Kobi sebe zvao "Vino", na srpskom!

Zanimljiv detalj iz života preminulog košarkaša provukao je kroz oproštajne redove muzičar

Foto: Tanjug/AP

Nižu se oproštajne poruke za Kobija Brajanta, svet davno ovako nije ovako bio pogođen jednom tragedijom, a počivša ikona Lejkersa posebno mesto zauzima u srcu američkog pevača Džastina Timberlejka.

Bili su prijatelji, i više od toga...

- Upoznali smo se kada smo bili tinejdžeri, bili smo povezani za čitav život. Znao sam i tada koliko možeš da postigneš u košarci i znao sam da je tvoj talenat iznad tvojih fizičkih mogućnosti i da si sve postigao zbog tvog mentaliteta. Mentaliteta koji je i mene "gurao" kroz život i karijeru. Kako su godine prolazile, gledao sam te kako radiš stvari koje su delovale neverovatne za jednog čoveka. I, kroz uspone i padove, titule i povrede, uvek si ostajao čvrst i istrajan da ostaneš neprevaziđen takmičar. Ali svaki put kada smo se čuli ili dopisivali, nešto se uvek menjalo... Tvoje strpljenje i staloženost su rasli. I to me je inspirisalo da ja radim na sebi u tom pravcu - ispisao je velike reči Džastin za Kobija, a onda je i otkrio da je legendarni as sebi dao nadimak koji je malo ko iz šireg orkuženja znao:

- Godine su prošle, i šale dva "starca" su postale svakodnevne, obojica smo voleli jedan drugog da prozivamo. Zezali smo se u "The Vino Club"-u. Sebi si dao nadimak "Vino" da pokažeš kako može da se ostari na veličanstven način, baš kao vino što je bolje ako je starije. I svo to vreme nisi prestajao da me inspirišeš. Tvoje poverenje u mene je bilo ogromno, i to mi je stvarno mnogo značilo jer sam te obožavao. Ne kao jednog od najvećih sportista ikada, već kao osobu.

Za kraj, Džastin je ispisao najdirljivije reči...

- Kobi... toliko je nas koje si povezao. Mama mentalitet ostaće da živi. Znam da će to biti moja snaga svaki dan kao i do sada. Tvoj lik i delo ćemo čuvati. Na nama je da ga prenosimo dalje. Nadam se da mogu da nastavim da te činim ponosnim, Vino (baš tako je i isisana reč, a ne Vine kako se piše na engleskom). Šampione, MVP, legendo, heroju, inspiraciju, oče, prijatelju. Nedostajaćeš, brate. Mamba zauvek.

(Telegraf.rs)