Kad ovakva igra nervira navijače, možete misliti koliko nervira mene: Šakota posle poraza od Efesa

Trener Zvezde nije mogao da objasni otkuda toliki strah i malodušnost svojih igrača

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Anadolu Efesa 85:78 u meču 22.kola Evrolige. Crveno-beli su jako loše odigrali prvo poluvreme gde je rival imao i 24 poena razlike (32:56) a igra bez borbe i energije nije se svidela treneru Draganu Šakoti:

- Sad, to što nervira navijače, nervira i mene. Mogli ste da čujete i mene pre meča kad sam rekao "Nemojmo da krenemo kao protiv Asvela" Ali, nekad nije dovoljno samo reći.

- Loše smo počeli, ali kad počneš mekano i kad se na to nadovežu greške, a protivnik je kvalitetan, onda se to muiltiplikuje. Konsolidovali smo se na poluvremenu,  ali nismo imali čvrstinu na meču.

Foto: Marko Jovanović

- Radi se o timu koji je dosta jači od nas i nalazi se u kontinuitetu rezultata. Znaju da odigraju odbranu kad treba i da stegnu. Igru možeš da zaustaviš, ali pojedinca teško - rekao je Šakota.

On se zatim osvrnuo na gust raspored koji sledi u sledećih 9 dana (Partizan, Panatinaikos, Himki, Mornar)

- Ne opravdavam ništa, ali znali smo kakav nas program čeka posle Barselone. Želimo da se pokažemo u Evropi, ali znali smo da ovaj meč sa Efesom nije značajan za nas.

- Nadam se da ćemo izvući pouku pred duel sa Partizanom koji je prvi u ABA ligi. Ne razmišljamo posle o Panatinaikosu i Himkiju - rekao je Šakota.

Video: Delije podsetile Atamana na Marka Ivkovića, imali su poruku i za narod Crne Gore!

(Telegraf.rsa)