Ataman pojasnio pojmove "pravog" i "lažnog" NBA ugovora: Bićemo srećni ako Vasa ode da bi bio glavni

Tursk stručnjak smatra da igrači ne bi trebalo ppo svaku cenu da idu "preko bare"

Ergin Ataman je sa Efesom upisao još jednu evroligašku pobedu, "zacementirao" ekipu na prvoj poziciji nakon trijumfa u Beogradu protiv Crvene zvezdePobednik je mogao da se nasluti već nakon prvog poluvremena, Efesova "mašinerija" je zaista delovala moćno pa ni veliki nalet crveno-belih u nastavku nije ugrozio slavlje Turaka.

U gostujućem timu briljirao je Šejn Larkin sa 24 poena, Micić je podbacio sa samo šest (0/5 za tri), a upravo je srpski plej bio predmet razgovora između srpskih novinara i Atamana na konferenciji posle meča.

Na pitanje da li bi voleo da vidi Micića u NBA, na primer, već sledeće sezone, turski trener je servirao svoj stav na tu temu.

- Bio bih veoma srećan zbog njega. Vasa je odlčna osoba, mlad je igrač. Svake godine košarkaški napreduje, i bio je dobar u mom timu prošle godine. I ove godine igra odlično, a ako dobije pravi ugovor za NBA...

Pojasnio je pojam "pravog NBA ugovora".

- U NBA, znate, imate dve vrste ugovora. Jedan, onaj "lažni" ugovor je onaj kada odete tamo i odmarate, sedite na klupi, koji je letos ponuđen Larkinu, ali on je hteo da bude lider u NBA i zato je odabrao da ostane u Efesu. Verujem da i za Micića isto tako: ako ide tamo, ići će jer želi da bude glavni igrač, i ako tako bude mi ćemo biti srećni.    

Na pitanje da li je Micić u ovom trenutku spreman da preuzme važniju ulogu u nekom NBA timu, Ataman se samo zagonetno osmehnuo...

(S.G.)