Jedan razbio Zvezdu, drugi mučio FMP: Braća Luković su MVP kola ABA lige, a sve je krenulo od oca!

Agent Miško Ražnatović kroz staru fotografiju podsetio na košarkaške gene dvojije najboljih igrača minule runde regionalnog takmičenja

Foto: instagram/misko4raznatovic

Braća Luković, Marko i Uroš, obeležili su 19. kolo ABA lige spektakularnim partijama, koje su ih obojicu postavile na MVP pijadestal. 

Uroš je u Baru Zvezdi isporučio 23 poena uz 7 skokova i indeksom 38, bio je to jedan od njegovih najboljih mečeva karijere, možda baš zato što su preko puta bili crveno-belih protiv kojih je uvek ekstra motivisan kao veliki navijač Partizana.

Marko je bio još bolji, dan ranije ubacio je 31 poen protiv FMP Železnika, imao je i veći indeks od brata (40), ali je ovome pripalo MVP priznanje zbog trijumfa.

Zanimljivo, nedugo posle utakmice u Baru uticajni košarkaški agent Miodrag Ražnatović evocirao je uspomene na njihovog oca, bivšeg košarkaša Ljubisava, kroz staru fotografiju sa sinovima, tada klincima, plavušanom Urošem i "crno-belim" Markom, koji je već tada, kao i brat, bio navijački čvrsto opredeljen.

- Da bi naš sport ostao dugovečan, ljubav prema košarci treba da se prenosi sa generacije na generaciju. Veoma sam srećan kada vidim da deca mojih bivših saigrača nastavljaju koracima svojih očeva i ostvaruju čak i veće uspehe. Na slici je Ljubisav Luković sa kojim sam igrao u 80-ima u KK Vojvoda Stepa, a sa njim su njegovi mali sinovi. Ti sinovi su porasli u ozbiljne momke, a sin Marko koji igra za Primorsku je MVP ovog kola ABA Lige sa indeksom 40, dok je Uroš koji igra za Mornar drugi MVP ovog kola sa indeksom 38 - napisao je Ražnatović.

Video: Brutalna zakucavanja na utakmici Mornar - Cedevita

(Telegraf.rs)