80 miliona dolara za četiri godine: Bogdan Bogdanović pred potpisom ugovora karijere!

Američki mediji najavljuju skoriji rasplet u karijeri srpskog reprezentativca

Foto: Tanjug/AP

Sakramento Kingsi su u minulom periodu trejdova odabrali opciju da zadrže Bogdana Bogdanovića, a sada bi mogli da pokušaju i da obezbede produžetak saradnje sa srpskim reprezentativcem. To će, međutim, da ih košta poprilično.

Naime, Bogdanović na leto postaje ograničeni slobodni agent, što bi moglo da mu donese četvorogodišnji ugovor vredan i do 80 miliona dolara, smatra Šon Devenej iz Forbsa.

- Na tržištu slobodnih agenata, obično bi ta svota bila manja, a problem bi mogla da mu naparavi i činjenica da je ograničeni slobodni agent. Ali suština za Bogdanovića je da bi mogao da pronađe negde četvorogodišnji ugovor za ukupno 80 miliona dolara. To je minimum, ali je neophodno da Bogdanović nađe tim koji bi morao da natera Kingse da izjednače ponudu, a biće ih dosta koji će razmišljati da ga dovedu kao slobodnog agenta 2021. godine - preneo je Devenej mišljenje jednog od funkcionera NBA lige.

Naravno, ukoliko Kingsi ne uspeju da obnove ugovor sa Bogdanovićem pre isteka sadašnjeg 2021, moraće da izjednače svaku ponudu nekog drugog kluba kako bi ga zadržali u Sakramentu.

I dok ovo mnogima izgleda prosto, problem sa ograničenim slobodnim agentima nije uvek lako rešiv i nije lako predvideti ishod cele priče.

Ono što američka javnost potencira je činjenica da bi mogao uskoro da krene pravi rat za Bogdanovića jer se radi o dobrom šuteru i solidnoj kombinaciji pleja i beka koji bi koristio mnogim timovima u NBA ligi. A to košta, blizu 80 miliona evra za četiri sezone.

Video: KSS izabrao najbolje u 2019. godini, nije bilo dileme!

(Telegraf.rs)