Šakota o odlasku Kuzmića: Ognjen posle nesreće nije bio isti, nije bilo vremena za treninge

Trener se uzda da će se centar Zvezde vratiti kada se pripremi

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota odgovorio je na pitanje novinara koje se ticalo košarkaša koji su nedavno napustili klub.

Filip Čović i Ognjen Kuzmić su otišli u FMP, a Šakota je otkrio da je problem sa Kuzmićem bila činjenica da nije bilo vremena za treninge, pa je Ognjen otišao kako bi se što bolje pripremio za sledeću sezonu.

- Mi već jedan duži period imamo 18 igrača i bilo je sasvim logično i očigledno da smo razmišljali o promenama i igračima koji imaju više energije. Kuzmić je duže vremena, posebno posle nesreće koju je imao, imao problem da se vrati - rekao je Šakota na konferenciji posle meča sa Radničkim sa Crvenog Krsta.

Zvezda je ubedljivo slavila sa 107:67 protiv slabijeg rivala, a to je bio samo jedan od pet mečeva Zvezde za poslednjih deset dana. Crveno-bele čeka još makar jedan meč u Kupu, a u slučaju pobede u polufinalu, još dva.

- Mi smo probali da mu pravimo posebne treninge i to je dalo rezultata, ali kratkoročno, jer mi nemamo vremena da treniramo. Mi smo u sistemu utakmica-putovanje, i nemamo vremena za trening. On će sada u ovoj situaciji, pošto ima ugovor za sledeću sezonu, imati vremena da se pripremi, da igra i da se vrati - objasnio je Šakota.

Video: Šutersko veče u Nišu i preokret Zvezde

(Telegraf.rs)