Šta čeka večite rivale posle Kupa Koraća? Zvezdi ključne utakmice i pakleni timovi, Partizanu odmor

Crveno-beli nastavljaju sa igranjem Evrolige, dok crno-beli imaju lepu pauzu da osveže igrače

Foto: Marko Jovanović

Završen je i ovogodišnji Kup Radivoja Koraća, odbranom titule košarkaša Partizana, koji su na neverovatan način preokrenuli meč u finišu i pobedili večite rivale iz Crvene zvezde 85:84.

Posle tri takmičarska dana u Nišu i velikih napora, oba kluba se vraćaju tekućim obavezama, a ono što je zanimljivo je da imaju različite puteve. Zvezda se vraća u pakleni ritam utakmica, a Partizan ima 12 dana pauze.

Crvena zvezda kao Evroligaš nema nikakvu pauzu, koja je u ostalim ligama zbog kvalifikacija za Eurobasket 2021. već nastavlja da igra bitne utakmice u Evroligi, a posle je čeka najvažniji meč sezone u ABA ligi.

Foto: Marko Jovanović

Već u petak 21. februara, crveno-beli, igraju na svom terenu protiv CSKA u 25. kolu Evrolige, a zatim preskaču vikend u ABA ligi zbog pauze, pa nastavljaju Evroligu gde 27. februara u četvrtak igraju sa Baskonijom u gostima.

Zatim u nedelju 1. marta sledi najbitniji meč u regionalnoj ligi protiv Cedevita Olimpije na svom terenu, gde se bore za plej-of, pa sledi gostovanje Fenerbahčeu u Evroligi, koji se takođe bori za plej of.

Sa druge strane Partizan nema nikakve obaveze do 29. februara kada igra svoj prvi meč i to u ABA ligi protiv Krke u gostima.

Video: Presudan trenutak za poraz Zvezde u finalu kupa je bio jedan faul

Tako da će crno-beli imati dovoljno vremena za oporavak, regeneraciju igrača i dobru pripremu za poslednji meč Evrokupa, koji se igra 4. marta (21.00) protiv Trenta.

Na tom meču Partizan želi i mora da ostvari pobedu, kako bi imao najbolji skor od svih ekipa u Evrokupu i time u plej ofu dobio prednost domaćeg terena do finala.

Raspored Zvezde i Partizana:

21. februar

Crvena zvezda - CSKA

27. februar

Baskonija - Crvena zvezda

29. februar:

Krka - Partizan

01. mart

Crvena zvezda  - Cedevita

04. marta

Fenerbahče - Crvena zvezda

Partizan - Trento

(D. S.)