Džordan je imao samo jedan posao, da daje koševe: Bivši Lebronov saigrač pokrenuo žestoku raspravu

Džordan bi se verovatno nasmejao na ovakvu konstataciju

Foto: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

Čening Fraj, nekadašnji NBA igrač kaže da danas sa Majklom Džordanom niko ne bi voleo da igra jer je njegov posao bio samo da ubacuje poene.

- Imao je samo jedan posao. I to je bilo da poentira. Radio je u neverovatnim procentima, ali ne verujem da bi njegov način za pobeđivanje tada mogao da se prenese na ono kako danas stoje stvari. Momci ne bi hteli da igraju sa njim. Zar ne? Mislim da morate da se prilagođavate, ali reći da bi Džordan imao po 50 poena? Ne, ne bi. Svi bi ga udvajali - rekao je Fraj za "Talkin' Blazers" podkast.

Kao da je zaboravio da je Džordan, osvajač šest NBA prstenova sa Čikago Bulsima, ruki godine 1985, petostruki MVP sezone i šestostruki MVP finala imao i defanzivna priznanja.

Džordan je uistinu deset puta pobeđivao kao najbolji strelac lige, ali je bio i najbolji defanzivac (1988), a devet puta je bio član najboljeg odbrambenog tima lige.

Zbog toga je Fraj, veteran sa 14 godina NBA iskustva, koga će mnogi pamtiti kao saigrača Lebrona Džejmsa potpalio žestoku raspravu među navijačima Džordana od kojih su neki poručili čak i da Fraja treba poslati u gulag.

On je od 2005. do 2019. igrao za Njujork Nikse, Portland Trejlblejzerse, Finiks Sanse, Orlando Medžik, Klivlend Kavalirse i Los Anđeles Lejkerse. Za to vreme je prosečno beležio 8,7 poena, 4,5 skokova i jednu asistenciju po meču.

Video: Dino Rađa: Večno sam zahvalan Moki, Boža Maljković je najbolji svih vremena

(M.LJ)