Greg Popovič uporedio Jokića sa dvojicom legendarnih NBA igrača i izazvao veliku polemiku navijača

Podsetimo, Jokić je Popovičevim Sparsima ubacio 25 poena i imao je 11 asistencija

Foto: AP/Tanjug

Trener San Antonija Greg Popovič izazvao je veliku polemiku među ljubiteljima NBA lige, nakon što je komentarisao Nikolu Jokića odmah posle meča njegovog tima protiv Denvera!

Sparsi su meč izgubili rezultatom 132:126, Jokić je isti završio sa 25 poena i 11 asistencioja, a Popovič je novinaru Njujork Tajmsa Marku Štajnu rekao:

- Jokić je reinkarnacija Larija Birda - navodno je Popovič rekao, da bi ga posle uporedio i sa legendarnim Mozesom Malounom, člana Kuće slavnih, kog je bilo jako teško čuvati.

Ova izjava legendarnog NBA trenera pokrenula je veliku polemiku na društvenim mrežama gde su navijači imali svije "za" i "protiv" poređenja sa Birdom. Takođe, i i američki mediji su odmah pokušali da pronažu neke razlike i sličnosti između pomenutih košarkaša.

Najpre, njih dvojica nisu igrali na istoj poziciji i mediji smatraju da je Jokićevo poređenje sa Malounom, jednom od najvećih košarkaša u istoriji NBA, nekako tačnije.

Bird je u proseku beležio 24.3 poena, 10 skokova i 6.3 asistencije, dok srpski as trenutno beleži 20.3 poena, 10.2 skokova i 6.9 asistencija.

- Popovičevo poređenje nije u potpunosti neosnovano, ali malo je verovatno da će Jokić ikada biti sa istim poštovanjem kao Bird - navodi jedan od američkih portala.

Video: Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)