Lebron i Dejvis opet igrali kao Kobi i Šek: Džejms prestigao NBA legendu za 1-1 protiv Hjustona

Velika pobeda za tandem Lejkersa

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Hjuston sa 117:109 za 1-1 u četvrtfinalu NBA lige.

Biće zanimljivo u zapadnom polufinalu NBA lige, sada je u duelima Lejkers - Hjuston i Denver - Klipers rezultat 1-1, a u poslednjem duelu, Entoni Dejvis je bio dominantan sa 34 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

Lebron je ubacio 28 poena uz 11 skokova i samo asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl, Harden je bio nešto "skromniji" sa 27 poena, sedam asistencija i dva skoka na drugoj strani.

Po navici, Harden je koristio slobodna bacanja (8/11), meč je dugo nosio neizvesnost, sve do sredine poslednje deonice, kada je tim iz Los Anđelesa kreirao preokret serijom 9:0.

Džejmsu je uspelo da sa jednom postignutom trojkom iz pet šuteva prestigne rekord Reja Alena iz plej-ofa, a pokazalo se da je ubitačan tandem sa Dejvisom kada su raspoloženi za igru.

Ekipa ima učinak 16-1 kada zajedno ubace barem 60 poena, a mnogima sve "miriše" na 2000. kada su Kobi i Šek na sličan način dominirali.

Na naredne NBA partije čekaćemo do noći između ponedeljka i utorka, u 00.30 igraju Toronto i Boston, u 3.00 se sastaju Denver i Klipersi.

Video: Ovako najbolji NBA centar odrađuje posao: Pogledajte Jokićevu rapsodiju pogodaka

(Telegraf.rs)