Partizan radikalno presekao posle debakla, uručuje otkaz jednom od najboljih igrača!

Kodi-Miler Mekintajer pakuje kofere

Foto: MN Press

Amerikanac Kodi Miler Mekintajer i Partizan uskoro će završiti saradnju započetu početkom ove sezone, javlja Mozzartsport, koji tvrdi i da su ostali još samo administrativni detalji da bi ugovor bio raskinut.

Tako će ovaj košarkaš posle samo nekoliko meseci završiti epizodu među crno-belima, gde je imao sasvim solidne trenutke u kontinuitetu, na oba fronta, pa pomalo čudi odluka crno-belih da se reše takvog igrača u delikatnom momentu.

Crno-beli su ovakvu odluku doneli posle debakla u Francuskoj, teškog poraza od Metropolitena, u kojem je upravo Miler-Mekintajer bio najefikasniji igrač u poraženom sastavu sa 14 poena, koliko je imao i Zagorac.

Bivši igrač Cedevite Olimpije je po statistici, uz Tomasa, najefikasniji igrač ekipe u Evrokupu sa 13.1 poena u proseku po meču u prvoj fazi takmičenja, i 11.5 u dva meča druge faze. U ABA ligi ima prosek od 12.6 poena po meču.

Navodno su u klubu nezadovoljni kako Miler-Mekintajer raigrava ekipu, iako je u ABA ligi imao u proseku po meču četiri asistencije, a u Evrokupu šest.

Zanimljivo, Miler-Mekintajer je ove sezone takoreći direktno odgovoran za dva važna poraza u derbijima ABA lige, protiv Zvezde i Mornara, jer je u oba meča promašivao šuteve za pobedu.

(Telegraf.rs)